Porsche er klar med en ny hybridracer, der fører det tyske mærkes hybridteknologi fra 911 GT3 R Hybrid videre. Hybridraceren bygger på konceptbilen 918 og viser klassiske Porsche-dyder kombineret med ny teknologi.

Det er på motorshowet i Detroit, at Porsche har lanceret hybridraceren. Foreløbig findes blot tegninger af raceren samt de tekniske specifikationer.

Porsche viser 918 RSR i Detroit - klik for stort foto

918 RSR bygger på samme teknologi som 911 GT3 R Hybrid, der har deltaget i GT-løb i 2010. Flywheel-teknologi fra F1-konstruktøren Williams opsamler energi under nedbremsninger, som så kan anvendes under accelerationerne. 563 hk har 918 RSR, der drives af en centerplaceret V8. Med de elektriske motorer, der driver forhjulene, skydes ydelsen op på 767 hk. De ekstra 205 hk kan aktiveres via en knap på rattet.

Endnu er der kun gisninger om en eventuel løbsindsats for raceren. 24-timersløbet på Nürburgring er på tale, mens ACO og Le Mans allerede i år åbner op for brug af hybridteknologi.

De foreløbige tegninger viser en racer, der løfter arven fra de tidligere Le Mans-vindere 906 og 917 med de markante lysblå og orange farver, der signalerer Porsches hybridteknologi.

Se flere fotos her!

Fotos: Porsche AG