Christina Nielsen og italienske Alessandro Balzan begynder i weekenden deres titelforsvar, når den amerikanske sportsvognsserie IMSA starter med 24 timers løbet på Daytona i Florida, USA. Løbet, der er kendt som løbet med den længste nat i motorsport, er den 55. udgave af det hårde løb og der er endnu en gang lagt op til et spændende løb uden forhåndsfavoritter.

Nielsen og Balzan stiller til start i GTD klassen for det amerikanske Ferrari team Scuderia Corsa, som de også kørte for da de vandt mesterskabet sidste år. Som medkørere i deres Ferrari 488 GT3 med startnummer 63, får de den erfarne italiener Matteo Cressoni og Ferrari fabrikskøreren Sam Bird.

Startfeltet på Daytona består i år af hele 55 biler fordelt på fire klasser. Med 27 biler er GTD klassen klart feltets største klasse. Klassens popularitet er steget betydeligt gennem årene og i år er ingen undtagelse og spændende mærker som Lexus RCF GT3, Acura NSX GT3 og Mercedes AMG GT3 har valgt at tage kampen op mod Ferrari 488 GT3, Porsche 911 GT3, BMW M6 GT3, Aston Martin Vantage, Lamborghini Huracan GT3 og Audi R8 LMS GT3. Det er derfor svært at udpege en favorit i klassen og der er lagt op til et hårdt og tæt løb mellem de mange eksklusive sportsvognsmærker.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage bag rattet” fortæller en spændt Christina Nielsen fra Florida. “Det er selvfølgelig drømmen, at vinde det berømte Rolex ur (vinderne får et Rolex Daytona ur – red.), men jeg ved godt, at det bliver rigtig, rigtig svært. Men jeg ved også, at vi stiller til start med et stærkt team, et stærkt kører lineup og nogle gode folk i pitten til at tage de rigtige valg, når det gælder strategi, så vi kommer stærkt forberedt. Sidste år var vi stærke i alle langdistanceløbene pånær Daytona, men undgår vi at blive involveret i andres uheld de første 23 timer, så er jeg sikker på, at vi nok skal være med fremme og kæmpe den sidste time. For mit eget vedkommende er det rart, at starte sæsonen med det samme team som sidste år. Jeg skal ikke til at lære teamet at kende og omvendt, men vi kan straks begynde at arbejde målrettet på at optimere med henblik på løbet”.

Christina Nielsen er ikke eneste dansker til start i GTD klassen. Verdensmesteren Marco Sørensen stiller til start i Aston Martin Vantage #98 og Michael Christensen kører i Porsche 911 GT3 #28. Jan Magnussen er til start i GTLM klassen i Corvette C7R #3.

Hvor kan man se WEC 2017?

Alle WEC-løb kan ses på IMSA’s hjemmeside. Løbsstart for Daytona er lørdag kl. 14.30 lokal tid, hvilket er kl. 20.30 dansk tid. Løbets første og sidste 8 timer transmitteres på Motors TV og hele løbet kan følges via livestream på imsa.tv eller på IMSA’s app til mobilen.