Neel Jani og Porsche var hurtigst i den første kvalifikationssession på Le Mans onsdag aften, og har derfor provisorisk pole position forud for torsdagens to kvalifikationer, der køres fra 19.00 til 21.00 og igen fra 22.00 til midnat.
Schweizerens tid var næsten tre sekunder bedre end den tid, Porsche #2 opnåede i træningen, der blev afbrudt af flere uheld og en masse regn. Derfor ventes tiderne heller ikke at falde helt så langt ned som i sidste års kvalifikation på Le Mans, hvor 3.16.887 blev den hurtigste tid.

Timo Bernhard i den anden Porsche, #1, er fire tiendedele fra, og de to Porscher følges af de to Toyotaer. Her fører Stephane Sarrazin den interne kamp, da han kørte 3.20.737 i begyndelsen af onsdagens kvalifikation. De følges af Audi #8, der ellers havde en del problemer i træningen, og Audi #7. Med tiderne 3.22.466 og 3.22.780 mangler de sejrsvante tyskere endnu lidt for at kunne matche konkurrenterne på kvalifikationspace.

Foto: Niklas Majgaard
Foto: Niklas Majgaard


Dansk gys i GTE Pro

I GTE Pro ser Ford ud til at have fundet al den fart, de manglede på testdagen. Med en sen forbedring til 3.51.185 fra Dirk Müller i Ford #68 fik Müller aftenens bedste tid foran Ryan Briscoe, der satte næstbedste tid i #69. Også Ferrari ser ud til at være godt kørende med den nye turboladede 488GTB. Gianmaria Bruni satte den bedste tid af AF Corse-Ferrarierne og er nummer 3, mens de to andre Ford GT med Harry Tincknell og Olivier Pla følger.

Det er ikke gode nyheder set med danske briller, for Corvette, der ellers var hurtigst på testdagen, har lige nu de to langsomste tider i klassen, og værre blev det, da Ricky Taylor kørte af banen i Corvette #63, som amerikaneren deler med Jan Magnussen og Antonio Garcia. Der skete dog ikke alverden, og bilen var hurtigt klar igen. Aston Martin Racings #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og engelske Darren Turner er det bedste danske indslag i GTE Pro lige nu – de holder 9. bedste tid med 4,076 sekund op til den hurtigste Ford.
Michael Christensen og Dempsey Proton Racing har 12. bedste tid med 3.55.426.

Foto: Niklas Majgaard
Foto: Niklas Majgaard

I GTE Am fik Formula Racing en fornuftig debut i en klasse, er også var præget af en del uheld i kvalifikationen. Det gik blandt andet ud over den tidligere Formel 1-kører Giancarlo Fisichella, der røg af banen i Porschekurven, og kostede en afbrydelse af kvalifikationen.
Formula Racing holder sjettebedste tid i det tætte felt, som ledes af en anden Ferrari fra Clearwater Racing foran Aston Martin Racings #98.
David Heinemeier Hansson og Abu Dhabi Proton Racings #88 har 8. bedste tid i GTE Am.

Foto: Niklas Majgaard
Foto: Niklas Majgaard

Torsdagens to kvalifikationer kan, hvis vejrguderne vil det, bringe forbedringer, men vejrudsigten melder tordenvejr over Le Mans.