Yamahas Valentino Rossi tog sin MotoGP sejr nr. 83, i hvad der må gå over i historiebøgerne som et af de bedste MotoGP løb der nogensinde er kørt.

Valentino Rossi, Jorge Lorenzo (Yamaha), Andrea Dovisizo (Ducati) og Andrea Iannone (Ducati) kæmpede en millimeter tæt kamp om føringen lige fra starten og indtil det ternede flag. Ducati demonstrede deres endelige retur som tophold ved konsekvent at tage føringen på langsiden, mens Yamahaerne kunne generobre den i svingende. Hvor mange gange føringen skiftede gennem det 22 omgange lange løb vides ikke, men et stille gæt vil være på 30 gange.

I sidste ende faldt løbet ud til Rossis favør kun marginaler foran Dovisiozo efterfulgt af Iannone og Lorenzo.

Marc Marquez måtte for en sjælden gang holde sig fra podiet, men kørte et af de bedste løb i sin karriere på trods. Den unge spanier lavede en fejl i sving 1 på løbets første gang og endte absolut bagerst. Derefter startede han en vild og imponerende opkørsel gennem feltet, hvor han bla. formåede at overhale tre konkurrenter på én gang. Med 11 omgange tilbage af løbet kunne han overhale holdkammerat Dani Pedrosa på 5. pladsen, men var dog ikke i stand til at indhente de fire frontløbere. Pedrosa kørte et anonymt løb, men holdte dog 6. pladsen i mål.

Bag de seks udkæmpede sig ligeledes en tæt kamp, dog mellem de private teams. Cal Crutchlow på LCR Hondaen trak sig sejrrigt, foran Bradley Smith og Pol Espargaro, begge Tech3 Yamaha, og Yonny Hernandez på Pramac Ducati.

Losail var debutløbet for en lang række af både teams og kørere. Bedst gik det for Suzuki med Aleix Espargaro der kom ind på en 11 plads. Maverick Vinales kørte både sin egen og Suzukis debut med en 14. plads som resultat.

Det andet debutteam Aprilia havde en anderledes utilfredsstillende debut, da Alvaro Bautista først måtte trække sig med tekniske problemer, og Marco Melandri sluttede 22’er efter ligeledes at have haft problemer med mekanikken. MarcVDS og Scott Redding er gået sammen endnu engang – denne gang i MotoGP – og resultatet blev en flot 12. plads.