Jorge Lorenzo tog en suveræn sejr fra pole position i denne weekends MotoGP afdeling på Bugatti-banen i Le Mans, i et løb hvor han var fuldstændig urørlig. Løbet blev præget af utroligt mange styrt, og således gennemførte kun 13 af feltets 21 kørere.

Løbets start var en hektisk affære hvor alle virkeligt kæmpede om top 5 placeringer, og hvor Lorenzos holdkammerat Valentino Rossi trak det aller korteste strå. De første to omgange rutschede han baglæns gennem feltet, men 2 omgange inde i løbet fandt han rytmen og begyndte at køre sig op igen. I et af løbets mere mindeværdige øjeblikke havde han netop overhalet både Hondas Marc Marquez og Ducatis Andrea Dovisiozo, som begge få sving efter tabte forhjulet i svinget og styrtede ud bag ham, fuldstændigt synkront med med et par meter mellem sig. Dermed fik Dovisiozo endnu en DNF til samlingen denne weekend, men Marquez fik maskinen igang og sluttede løbet bagerst som 13’er – som dog stadig gav ham 3 point til stillingen.

Da også Ducatis anden fabriksmaskine kørt af Andrea Iannone var styrtet tidligere i løbet, rykkede Suzukis Maverick Vinales op på 3. pladsen, en position som han flot forsvarede mod Dani Pedrosa på den anden Honda, som blev 4’er. Det er Vinales’ første MotoGP podium, og Suzukis første siden 2008. De viste stor styrke i søndagens løb og så snart der kommer mere power i GSX-RR’en bliver han en regelmæssig besøgende til de forjættede tre trin.

Pol Espargaro fik en absolut godkendt 5. plads på Tech3 Yamaha og understregede en stærk Yamaha-weekend. Aleix Espargaro sluttede 6’er på den anden Suzuki og blev dermed endnu engang sat på plads af Vinales, der rygtes til at erstatte Lorenzo hos Yamaha næste år. Danilo Petrucci sluttede som 7’er på Pramac Ducatien.

Top 10 blev afsluttet af en række kørere man sjældent ser så højt oppe, nemlig Hector Barbera på Ducatien fra 2014 og 2x Aprilia i form af Alvaro Bautista og Stefan Bradl.

Mesterskabet ser ud til at komme til at stå mellem Lorenzo og Marquez i år, med Rossi som en mulig joker, og med Marquez’ styrt står Lorenzo stærkt, inden hans meget omtalte skifte til Ducati næste år.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her