Hvad enten du ønsker at udskifte din nuværende MC eller drømmer om at købe din allerførste motorcykel, så skal du have finansieringen på plads.

Som du nok ved, så findes der en hel del billige motorcykler på markedet, og hvis du køber brugt, så vil prisen oftest være til at betale kontant med en gennemsnitlig opsparing.

Men hvad gør du, hvis din drømmekværn ligger i et prisleje, hvor sparegrisen hjemme på kommoden ikke kan følge med?

I denne guide kan du læse mere om de forskellige gængse finansieringsmodeller, hvorefter vi runder guiden af med nogle priseksempler på relevante lån hos de enkelte udbydere.

På den måde er du klædt bedre på, når du skal til at vælge lån og låneudbyder, så du er sikker på at få en finansiering, der passer til din udsete motorcykel og din økonomi.

Vælg den rigtige finansieringsmodel for dig

Der findes en del forskellige former for finansiering, når du skal købe ny eller brugt motorcykel. Hvilken løsning der er bedst for dig afhænger af en række forskellige elementer:

  • Hvor meget skal du låne?
  • Er motorcyklen brugt eller fabriksny?
  • Har du en friværdi, du kan udnytte?
  • Hvor meget luft har du i privatøkonomien?
  • Låner du alene eller sammen med samboende partner?
  • Er du registreret i RKI eller ej?
  • Hvor stor en udbetaling kan du selv lægge?
  • Hvor lang en løbetid ønsker du på lånet?

Disse og lignende spørgsmål er relevante at tænke over, når du skal vælge samarbejdspartner i form af realkreditinstituttet, banken eller de store forbrugslånsudbydere.

Visse forhandlere tilbyder også deres egen finansiering – typisk i samarbejde med en af store spillere på markedet. Du bør derfor tænke to gange, før du finder kuglepennen frem og underskriver en aftale direkte hos forhandleren, da deres finansieringsforslag ikke nødvendigvis er det billigste for dig.

Det er altid en fordel at kigge på priserne hos forskellige banker og låneudbydere, så du kan sammenholde tilbuddene og vælge det billigste eller på anden måde bedste til din situation.

I de følgende afsnit kan du læse mere om dine muligheder gennem hhv. dit realkreditlån, et banklån eller et forbrugslån.

Forhøjelse af realkreditlån

Hvis du tidligere har haft optaget et realkreditlån til at finansiere din bolig, så har du måske en friværdi af en vis størrelse, som du kan benytte til at finansiere din nye motorcykel.

Der findes i sagens natur mange forskellige former for realkreditlån, og din personlige situation har selvfølgelig indflydelse på, hvilken type lån du bør optage i din friværdi.

Selvom det ikke er muligt at forhøje dit realkreditlån direkte, så kan du optage et nyt lån i den friværdi, du har opsparet i huset, eller du kan lægge dit lån om til et nyt og dermed få flere penge til rådighed om måneden.

Der er en klar fordel ved at låne i din friværdi. Du stiller nemlig din bolig som sikkerhed for lånet, hvormed renten bliver ekstremt lav i forhold til stort set alle andre låntyper.

OBS: Du bør alligevel undersøge mulighederne for at omlægge dit nuværende realkreditlån, før du optager et lån. Måske kan du omlægge det hos din nuværende kreditforening, eller også skal du ud at have fat i et helt andet realkreditinstitut.

Du kan med fordel bruge en uafhængig samarbejdspartner til at indhente de bedste priser på tværs af de forskellige realkreditinstitutter.

I bunden af guiden kan du se et priseksempel på finansiering af din MC via lån i friværdien.

Lån hos de store til lavere rente

Hvis du lige nu sidder og hænger med hovedet, fordi du hverken har bolig eller friværdi at låne i, så frygt ej. Der findes nemlig også andre muligheder, som ikke behøver at koste spidsen af en jetjager.

Du bør som udgangspunkt holde dig fra de helt små og dyre forbrugslån. Men når det gælder finansieringen af en lidt dyrere motorcykel, og du skal op i et prisleje på DKK 100.000 eller derover, så kan du faktisk finde forbrugslån og deciderede MC-lån til relativt lave renter.

Hos Bank Norwegian kan du eksempelvis låne op til DKK 400.000 til renter, der starter fra 4,99%, mens andre store online banker såsom Santander tilbyder privatlån på op til DKK 350.000 til renter fra 4,94%.

De fleste banker tilbyder tilmed særskilte MC-lån eller billån, der også dækker finansiering af motorcykler. Her vil renterne ofte også være væsentligt lavere end almindelige forbrugslån, da du typisk stiller sikkerhed for lånet i form af din motorcykel.

Du kan med fordel kontakte din nuværende bank for at spørge ind til deres lånemuligheder til finansiering af MC. Hvis du har en konkret model og pris, de kan gå ud fra, så kan du få et specifikt tilbud tilbage, som du kan sammenligne med de andre låntyper her i guiden.

Eksempel på finansiering

Som lovet i starten af guiden får du her nogle priseksempler på, hvad det kunne koste at låne til en udvalgt MC gennem de forskellige udbydere, vi har været inde på her i guiden.

Vi har taget udgangspunkt i en Honda CBR 600 F, årgang 2017 til en pris på DKK 120.000. Hvis du skulle købe denne model, så ville priserne på de enkelte lån se nogenlunde ud som nedenfor.

Privatlån Plus hos Santander (forbrugslån):

  • Lånebeløb: DKK 120.000
  • Løbetid: 7 år
  • ÅOP før skat: 6,35
  • Kreditomkostninger: DKK 28.092
  • Administrationsgebyr: DKK 25/mdr.
  • Etableringsomkostninger: DKK 3.600
  • Betaling i alt: DKK 148.092

Lån i friværdi hos BRFkredit (obligationslån):

  • Info: Boligværdi a DKK 1,5 mio. med restgæld på DKK 600.000 beliggende i Slagelse Kommune
  • Lånebeløb: DKK 120.000
  • Løbetid: 7 år
  • Rente: 0,50%
  • Bidrag: 0,80%
  • ÅOP før skat: 3,51%
  • Betaling i alt: DKK 132.000

Hvis du ønsker at læse mere om de enkelte låntyper og fordele ved at vælge enten at låne i din friværdi eller ved at optage et forbrugslån, så kan du klikke dig videre ind via de links, der optræder i afsnittene i løbet af denne guide.