Der havde været mange spekulationer om Marc Marquez’ form, efter ikke at have siddet på en motorcykel i 2 måneder grundet et brækket lårben. For en uge siden kunne han ikke gå, og han var af mange dømt til en middelmådig position i debutløbet i morgen. Marquez’ helt enorme talent fornægter sig dog ikke bare sådan lige. Efter en ultra tæt kvalifikation, kunne Marquez gøre alle spekulationer til skamme, og placere sig helt i front på Hondaen når starten går søndag aften.

Aleix Espargaro (NGM Forward) havde været hurtigst af alle i 3 af de 4 træninger, men formåede ikke at præstere i kvalifikationen. På hans første hotlap chrashede han hårdt og smadrede maskinen. Han skyndte sig tilbage til pitten, til hans sekundære maskine, men gentog uheldet på hans næste hot lap. Hans bedste tid rækker til en startposition som 9’er.

2’er på gridden bliver Alvaro Bautista (GO&FUN Gresini). Han stod længe til pole, indtil Marquez gik forbi i kvalifikationens sidste øjeblikke. Bradley Smith (Tech3 Yamaha) får sin første start fra forreste række, da han kvalificerede sig som 3’er.

2. Startrække er Andrea Dovizioso der har fundet god fart i Ducatien, der ser ud til at have truffet det rigtige valg ved at skifte til Open-klassen. Jorge Lorenzo (Yamaha) fik en skuffende position som 5’er, efterfulgt af Dani Pedrosa (Honda) på en lige så skuffende 6. position.

Valentino Rossi kvalificerede sig som 10’er. Generelt har Yamahaerne ikke haft en forrygende weekend, og mangler bestemt fart. Om de er bedre over en samlet løbsdistance vil vise sig søndag aften.

MotoGP starter i aften kl 20 og kan følges på TV3 Sport.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her