Dokumentaren FASTEST handler om Valentino Rossi, og er opfølger på den prisbelønnede FASTER, der også var lavet af Mark Neale.

Filmen skydes fantastisk i gang. Man følger den tætte kamp mellem Rossi og udfordreren Lorenzo i Catalunya den 15. juni 2009, hvor de to kæmper om sejren indtil sidste omgang. Kampen er tæt, men Rossi ender med at vinde efter tæt, tæt kamp.

Dermed er dokumentaren sparket i gang, og den er svær at slippe. Ewan McGregor gør det fantastisk som fortæller. Det er tydeligt at høre, at han ved, hvad han taler om, og han opsummer selv som fortæller, hvad MotoGP handler om, også for Rossi på trods af de mange sejre:

– Man kan ikke være den hurtigste for evigt. Og når de røde lys slukkes, kigger ingen tilbage. Fortiden ligger bag en, og der er kun et spørgsmål. Hvem er den hurtigste nu?

Filmen går helt tilbage til 2003 sæsonen og frem til Rossis første test hos Ducati i 2011. Selvom filmen handler om Rossi, handler den i lige så høj grad om, hvad der skal til, for at være med i MotoGP. Og det gør den godt, med en god kombination af spektakulære optagelser fra løb, interviews med kørere og andre der er involverede. Det handler ikke kun om kørerne, men ind i mellem er der også baggrundsstof om MotoGP.

Er Kongen presset?
Filmen er i høj grad en hyldest til Valentino Rossi, og er bestemt værd at se. Rossis kamp for at forblive den hurtigste, og køre fra de nye unge som Lorenzo og Stoner er også spændende at følge. Man kunne dog godt ønske, at der var lidt flere tanker fra Rossi selv, om hvordan har det med, at han måske ikke er den hurtigste længere. Eller at hans far og mor, som også medvirker, måske kunne komme med noget.

De danske undertekster indeholder flere fejl, hvor begreber fra motorcykelsporten ikke bliver oversat korrekt. Det er dog til at leve med, selvom en highsider kan sammenlignes med en høj side.

Ekstramateriale
Som altid er der ekstramateriale, dog uden danske undertekster. Noget af det er spændende, som historien om den gule farve, der altid har fulgte Rossi. Der er også en mere teknisk gennemgang af udfordringen ved at tage sving, hvor meget lidt af dækket rører asfalten. Her gennemgås det, hvordan der findes på forskellige tekniske løsninger, for at få det bedste ud af dækkene.

Læs mere fakta om Dokumentaren her eller se traileren her