For Allan Simonsen er sæsonen allerede i fuld gang. Første løb er allerede afviklet, og testarbejdet forud for 2010-sæsonen er i fuld gang. For den danske GT-kører bliver det endnu en travl sæson med deltagelse i fem mesterskaber – og et sjette på vej.

– Jeg kommer til at køre løb i 23 weekender i år, så det bliver dejligt travlt. Jeg har fokus på Le Mans Series, Asian Le Mans Series, 24-timersløbene på Le Mans og på Nürburgring, mens jeg også skal køre løb i det britiske og det australske GT-mesterskab, siger Allan Simonsen til Racemag.

Fynboen har igen base hos Farnbacher Hankook Racing, hvor han for andet år i træk får Dominik Farnbacher som teamkammerat i Ferrari 430 i GT2.

– Jeg er på kontrakt hos Hankook som fabrikskører for fortsat at udvikle deres dæk. Vi er ikke helt på niveau med teams, der kører på fx Michelin, men det er utroligt spændende at være med til udviklingen, siger Allan Simonsen.

– Sæsonen i år bliver dog nok hårdere end tidligere. Konkurrencen øges med BMW, Chevrolet og Ferrari, der sætter stærkt ind på GT2 i LMS og på Le Mans, siger køreren, der vandt Asian Le Mans Series sidste år (foto).

Simonsen har netop været i Nardo i Italien for at teste for Farnbacher-teamet, mens han i næste uge skal teste på Portimao-banen i Portugal. Herefter går det videre til den officielle Le Mans Series-test på Paul Ricard.

Foto: Jérome MUGNIER – ACO/Nikon