Young Driver AMR-teamet med dansk/tyske rødder tager tager ‘the double’ i FIA GT1 World Championship med en sejr både i lørdagens kvalifikationsløb samt i søndagens Championship Race. Danske Christoffer Nygaard scorer VM-point med en fornem femteplads.

Darren Turner og Tomas Enge har domineret hele weekenden på Nürburgring, hvor de mange GT1-racere har kørt denne weekend. Christoffer Nygaard og Stefan Mücke fik ikke helt det ud af kvalifikationen, som de havde håbet på, men efter en ottendeplads i kvalifikationsløbet fik makkerparret kørt sig frem til en femteplads i et underholdende løb søndag.

Danske Christoffer Nygaard startede i bilen og kørte den frem til en sjetteplads, hvorefter han overlod den til Stefan Mücke. Hjemmebanehelten tog en placering mere på sidste omgang til vigtige VM-point.

– Min start var ikke så god, da jeg ikke kunne se lamperne. Jeg mistede en placering, men tog en igen hurtigt. Efter det jagtede jeg en Lamborghini på sjettepladsen i slutningen af mit stint, men det var virkeligt svært at overhale ham. Det gjorde vi så endelig i pitten, siger Christoffer Nygaard.

Aston Martin DBR9-racerne er op til denne weekend blevet lettet for 20 kg, hvilket øjensynligt har hjulpet de britiske GT-racere frem i rækkerne. Top tre bestod dog af tre forskellige bilmærker.

Resultaterne betyder, at Darren Turner og Tomas Enge stiger i kørernes mesterskab, ligesom Young Driver AMR nu indtager en tredjeplads i teammesterskabet.

Championship Race resultat:
 
1. Turner/Enge                        Young Driver-Aston Martin DBR9
2. Kox/Haase                           Reiter-Lamborghini Murcielago
3. Hennerici/Margaritis           Phoenix-Corvette
4. Hirschi/Piccione                  Hexis-Aston Martin DBR9
5. Mücke/Nygaard                  Young Driver-Aston Martin DBR9
6. Bartels/Bertolini                 Vitaphone-Maserati MC12
 
Kørernes mesterskab:
 
1. Bartels/Bertolini, 91 pts
2. Mutsch,  71
3. Turner/Enge, 65
4. Grosjean, 62
19. Mücke/Nygaard, 24
 
Teammesterskab:
 
1. Vitaphone, 121 pts
2. Reiter, 95
3. Young Driver AMR, 91
4. Hexis AMR, 82