To danskere i lørdag i aktion i Grand-Am på Barber Motorsports Park i Alabama, men ingen kom hjem med topresultater. Kasper Andersen slutter som nummer ni blandt prototyperne i sin debut, mens en utilpas Jan Magnussen måtte nøjes med en ottendeplads i GT-klassen.

Særligt Jan Magnussen race var dramatisk, da danskeren efter at have kæmpet sig frem til andenpladsen måtte køre i pit pga. utilpashed. Hverken aircondition, køling eller drikkesystemet virkede, så Magnussen var på ekstrahårdt arbejde. Med lidt under en time tilbage vurderede han forholdene for farlige og måtte overlade rattet til medkører Gunther Schaldach.

– Mit syn blev mere og mere sløret. Der var vildt varmt i bilen og der var slet ingen køling og ingen drikkelse. Det gik fint i starten og jeg fik arbejdet mig frem i feltet og havde et par gode dueller undervejs. Men jo mere tid der gik, jo hårdere kunne jeg mærke det var, siger Jan Magnussen.

– Jeg har samtidig været syg med influenza i ugen op til løbet, så det gjorde selvfølgelig ikke betingelserne bedre. Til sidst var der dog intet at gøre. Jeg følte mig så utilpas og mit syn blev værre og værre, så det var ikke længere sikkert at fortsætte på banen og jeg måtte køre ind for at skifte kører. Desværre skete det på et tidspunkt, hvor der var lukket for at køre i pit, så vi fik en stop-go oveni. Da Gunther efterfølgende kom ind for at afsone den straf, kørte han for stærkt i pitlane og vi måtte ind en ekstra gang, siger Jan Magnussen, der endte en omgang efter den vindende Mazda fra Speedsource-teamet.

Foto: Grand-Am