DTM serien i Tyskland bliver ved med at brede sig gennem samarbejde. Først var det et samarbejde med den Japanske Super GT serie(oktober 2012), og nu har DTM præsenteret et samarbejde med Grand-Am og IMSA i USA. Der er tale om et samarbejde, og en amerikansk udgave af DTM kommer tidligst til at køre i 2015.

DTM i USA vil muligvis komme til at køre sammen med den nye United SportsCar Racing serie – sammenlægningen af Grand-Am og ALMS. Det er dog værd at bemærke, at der er tale om et samarbejde mod måske at skabe en DTM serie i USA. Om det bliver til noget bliver afgjort i arbejdet de næste år.

Biler kan bruges mange steder

Den store fordel ved samarbejdet er, at der kan blive mange forskellige bilmærker og modeller i de tre serier. Ved at arbejde med et fælles reglement, kan bilerne benyttes i alle tre serier, og der bliver derfor også mere attraktivt for bilfabrikkerne at gå ind i serien.

Lige nu deltager Audi, BMW og Mercedes i DTM, mens Honda, Nissan og Toyota deltager i Super GT. I en amerikansk DTM serie kunne der komme mærker som Cadillac, Lincoln eller Dodge. Med et fælles reglement, kan alle de biler komme til at køre med hinanden.