Tommy Rustad vinder det første løb i Scandinavian Touring Car Cup 2010. Efter de 16 omgange på FDM Jyllandsringen var Rustad kun en hårsbredde foran Jan Magnussen, der havde kørt frem til det næsthøjeste trin på podiet.

Jan Magnussen fik en god start fra sin femte startplacering og var treer, da feltet kom ud af første kurve. Robert Dahlgren havde skudt op som toer bag sin teamkammerat i Volvo, Tommy Rustad, mens Thed Björk fik en lidt dårligere start og blev vendt rundt af Mattias Andersson for enden af publikumslangsiden.

Efter fire omgange kunne Jan Magnussen dykke inden om Robert Dahlgren og tage andenpladsen, hvorefter jagten gik ind på Tommy Rustad. Det så på sjette omgang ud til at være en forgæves kamp, da de to kørte ens omgangstider. Men to omgange senere laver nordmanden en lille fejl i banens sektor to, og Magnussen kan lukke hullet.

De efterfølgende omgange kæmper Magnussen for at komme forbi og viser et tydeligt fartoverskud i svingene og under nedbremsningerne. Men Rustad kører defensivt og kan åbne nok hul på langsiderne til at holde danskeren bag sig.

Richard Göransson slutter treer, og svenskeren tog også del i kampen om føringen i slutfasen af løbet. Robert Dahlgren kan holde Johan Stureson bag sig og slutter firer, mens Fredrik Ekblom i biogas-VW slutter på en solid sjetteplads foran Jens Reno Møller, Robert Schlünssen og Jason Watt.

– Det var et hårdt løb med Jan, men han kører meget fair. Jeg kunne køre taktisk, hvor han var stærk og kunne trække fra på nogle andre steder. Det blev hårdt til sidst for dækkene, men det lykkedes at holde dem tilbage.

– Vi har haft det lidt svært op til løbet og har måttet gætte os lidt frem med dækkene, men det føles godt, siger Jan Magnussen.

Resultaterne betyder, at Robert Schlünssen starter på pole position i andet løb.

Resultat fra første løb i Scandinavian Touring Car Cup 2010:

1 Tommy Rustad Polestar Racing
2 Jan Magnussen Team Bauhaus – Telesikring
3 Richard Göransson WestCoast Racing/BMW Team
4 Robert Dahlgren Polestar Racing
5 Johan Stureson
6 Fredrik Ekblom Team Biogas.se
7 Jens Reno Møller Team FDM – Tegee Dan Motorspor
8 Robert Schlünssen
9 Jason Watt
10 Roger Eriksson
11 Dick Sahlen
12 Thed Björk
13 Patrik Olsson Team Biogas.se
14 Jan Nilsson Flash Engineering
15 Mattias Anderson
16 Andreas Ebbesson
17 Viktor Hallrup
18 Tomas Engström Hartmann Honda Racing
19 Michael Carlsen
20 Kim Holmgaard Team FDM Tegee Dan Motorsport
21 Casper Elgaard Team Bauhaus – Telesikring
22 Robin Appelqvist
23 Kim Morgan Jensen

Næste løb køres klokken 16.55, hvor de første otte på gridden starter i omvendt rækkefølge.

Foto: Thomas Norsted, www.racemag.dk