Efter et par sæsoners pause fra det svenske mesterskab er Janne “Flash” Nilsson tilbage bag rattet på en racerbil. Den svenske touringcar-legende kører sæsonens to sidste løb for Team Tidö i Saab 9-3.

I udgangen af 2012-sæsonen proklamerede den nu 53-årige STCC-kører, at han ville trække stikket ud og ‘lave ingenting’ i to år. De to år er gået – cirka – og nu trækker køredragten altså igen.

– Jeg kørte et løb i Legend Cars og fandt det noget sjovere end jeg havde forventet, og så vandt jeg ovenikøbet. Så ringede David von Schinkel (Team Tidö’s ejer, red.) og spurgte om jeg ville køre de sidste to løb, og hvad jeg ville have for det. Jeg sagde hvad jeg ville have, og nu er jeg her, fortæller “Flash”.

Det bliver ikke uden modstand at den tidligere STCC-mester og DTC-kører (2010, red.) vender tilbage til de svenske racerbaner. En stor del af modstanderne fra ‘dengang’ er stadig at finde i STCC, og flere nye, yngre kørere har også bevist deres værd. Det skræmmer dog ikke den erfarne kører:

– Jeg tror ærligt talt at de er lidt nervøse for om jeg kommer til at køre fra dem, griner Flash, og tilføjer:

– Nej, jeg ved godt at jeg ikke skal regne med at vinde efter at have været væk så længe.

Fremtidsplanerne er også allerede ved at falde på plads for Janne Nilsson. Tilbuddene for 2015 er begyndt at lande i indbakken fra både ind- og udland. Det er der en grund til, hvis man spørger Janne ‘Flash’ Nilsson:

– Kørere som Frederik Ekblom og jeg har skabt vores fundament før der blev indført begrænsninger for testkørsler, så vi har kørt virkelig mange kilometer. Det er hvad de professionelle teams ønsker, og det er ikke alle de unge kørere som har forstået det endnu. Forespørgslerne nærmest regner ned over mig for tiden, slutter ‘Flash’.

De to løb, hvor Flash er tilbage bag rattet, er den 6. september på Solvalla i Stockholm, samt finaleløbet på Mantorp Park den 20. september.