Efter en pause på syv år vender populær motorsportsklasse retur til Danmark. Det sker, når den svenske mesterskabsklasse, STCC, kører på FDM Jyllandsringen til GP Danmark i 2019.

Danmarks mest kendte motorsportsserie, DTC, får fint besøg, når den største svenske motorsportsklasse, STCC, gæster Danmark i efteråret 2019.

”Vi er stolte over, at så stor en serie har valgt igen at køre på FDM Jyllandsringen i forbindelse med et DTC-løb. GP Danmark er altid årets publikumstrækker, og med den ekstra serie forventer vi at kunne give publikum Skandinaviens bedste motorsport med masser af ræs for pengene,” siger Peter Elgaard, FDM DTC Motorsport.

For at deltage i den svenske serie, skal man køre i en såkaldt TCR-bil. Det er en ny standardvognsklasse i Skandinavien. Bilerne ligner dem, som står i bilforhandlernes vindue, men reelt er der tale om fuldblods racerbiler med op til 330 hk. I størrelse minder de om de tidligere DTC-biler, men er baseret på forhjulstrukne sedan- og hatchback-modeller, der højst må have en 1,6-liters motor med turbo.

Der er i dag fem danske TCR-godkendte biler, og for FDM DTC er det kun positivt, at de danske kørere i serien nu får mulighed for igen at køre et løb på dansk grund.

”Der er danske teams, som allerede ejer TCR-biler, så det vil være en oplagt mulighed for dem til at køre på dansk grund på den eneste FIA-godkendte bane i Danmark. Der er ingen tvivl om, at bilerne og serien på skandinavisk plan har en fremtid foran sig,” siger Peter Elgaard.

GP Danmark køres næste sæson den 7.-8. september, og er sæsonens største løb på FDM Jyllandsringen, som i samme anledning også fejrer åbningen af den nye eventbygning.