Scandinavian Touring Car Championship kan få et af svensk motorsports helt store håb med på gridden i 2010. Alx Danielsson vil køre STCC og dermed også den skandinaviske cup næste år.

Danielsson er tidligere World Series by Renault-mester og har været tilknyttet Renaults F1-hold. F1-debuten er dog udeblevet, og senest har det svenske håb holdt formen ved lige i Ferrari Scandinavia Challenge.

– Jeg skal have et sæde, uanset om det bliver i STCC eller et andet sted, siger svenskeren, der i en årrække har stået bag Danielsson Motorsport, der deltager i den svenske JTCC og Porsche Carrera Cup.

Købte Sturup Raceway-SEAT

Op til 2009-sæsonen havde Danielsson Motorsport købt de to SEAT Leon, som daværende Team Sturup Raceway havde benyttet i DTC. Satsningen til årets STCC faldt dog til jorden, da de to kørere ikke kunne finde sponsorkronerne. De to biler endte igen i Danmark med Casper Elgaard og Jens Møller bag rattene.

Danielsson arbejder dog fortsat på et tobilsteam, hvor han skal køre den ene bil selv.

– I år skal jeg selv køre. Jeg satser på det, i hvert fald. Bliver det en intern satsning med Danielsson Motorsport, så bliver det formodentlig med to SEAT Leon, siger Danielsson videre.

Teamet har i et par sæsoner deltaget med netop det bilmærke i JTCC, der svarer til den danske Advan Cup. Men den finansielle situation spiller naturligvis ind på satsningen, siger Danielsson til den svenske del af Eurosport.

– Det er svært helt generelt. Folk er forsigtige, selvom vi er ude af lavkonjukturen, og det er samtidig en ret kostbar serie. Jeg venter lidt og følger de sponsordiskussioner, vi har lige nu. I slutningen af måneden ser vi nok, hvor det bærer hen, siger Danielsson videre.

Foto: alx.nu