James Thompson kører fra den skandinaviske elite i første løb i Scandinavian Touring Car Cup. Den britiske Hartmann Honda-kører kører sig frem fra tredjepladsen til en sejr foran Richard Göransson. Casper Elgaard er bedste dansker som firer.

Thompson, der ikke har kørt med i det skandinaviske mesterskab og dermed ikke er en trussel samlet, måtte lade Tommy Rustad i Volvo passere i første sving efter starten. Men herefter kunne briten tage nordmanden igen på første omgang og herefter teamkammeraten Robert Dahlgren på tredje omgang.

Første omgang gav en del tumult efter publikumslangsiden. Casper Elgaard og Jens Reno Møller blev begge presset ud af banen, og da Elgaard kommer tilbage sker en kædereaktion, hvor først Jens Møller bliver offer med punktering og dernæst Jan Magnussen, der uforsætligt bliver ramt på venstre baghjul af Jason Watt.

Netop Watt var ellers flyvende i løbet og lignede det stærkeste danske kort. Den titel snuppede Elgaard dog, da han kørte sig frem fra ottendepladsen til fjerdepladsen i mål – én bedre end Watt.

På sidste omgang var det James Thompson foran Robert Dahlgren og Richard Göransson. Göransson i BMW satsede dog hårdt på det nye banestykke og pressede sig forbi titelrivalen og udbygger dermed føringen i STCC.

Tommy Rustad bliver sekser efter at have indkasseret en straf for påkørsel af Göransson, mens Robert Schlünssen bliver syver og skal starte i forreste startrække. Det skal han sammen med Flash Engineerings Thed Björk, også i BMW.

Resultatet af første løb ved Grand Prix Danmark:

1 James Thompson (GB) Honda Accord
2 Richard Göransson (S) BMW 320si
3 Robert Dahlgren (S) Volvo C30
4 Casper Elgaard BMW 320si E90
5 Jason Watt Seat Leon
6 Tommy Rustad (N) Volvo C30
7 Robert Schlünssen (D) BMW 320si E90
8 Thed Björk (S) BMW 320si
9 Fredrik Ekblom (S) VW Scirocco CNG
10 Mattias Anderson (S) Alfa Romeo 156
11 Roger Eriksson (S) Seat Leon
12 Jan Nilsson (S) BMW 320si
13 Patrik Olsson (S) VW Scirocco CNG
14 Dick Sahlen (S) Seat Leon
15 Johan Kristoffersson (S) VW Scirocco
16 Michael Carlsen Peugeot 407
17 Joakim Ahlberg (S) BMW 320i
18 Kim Holmgaard Seat Leon
19 Jens Reno Møller Seat Leon
20 Viktor Hallrup (S) Chevrolet Cruze
21 Johan Stureson (S) BMW 320si
22 Jan Magnussen Chevrolet
23 Kim Morgan Jensen BMW 320i E46
24 Niels Christiansen Toyota Corolla 2

Foto: Thomas Norsted