Første afdeling af kvalifikationen til FIA Motorsport Games blev en tæt affære med tre forskellige løbsvindere og top seks inden for 11 point inden anden af i alt tre afdelinger. 

De 14 hurtigste efter den åbne kvalifikation, hvor alle med PS4-spillet Gran Turismo Sport kunne deltage, gik videre til de tre afdelinger. Den samlede vinder af de tre møder bliver Danmarks og DASUs repræsentant i FIA Motorsport Games i Frankrig i oktober 2021. 

Til første afdeling skulle deltagerne ud på Kyoto Driving Park i Gr. 3-klassen, svarende til GT3-racere. Der var frit valg af racer i klassen, og efter en kvalifikation skulle deltagerne ud i tre løb á 20 minutter. Tre forskellige dækblandinger skulle benyttes, og heat 2 og 3 skulle startes ved at man vender hele gridden.

I første løb tog Jesper Christensen sig af sejren foran Christian Hildgaard Hansen og Nicklas Hall Jarnel. I andet løb var det så Christian Hildgaard Hansen, der var sejrherren foran Lars Toft Nielsen og Søren Granhoff Schjøtt.

I tredje løb var det Dan Laiback Edvardsen, der vandt foran Nicklas Hall Jarnel og Mathias Højgaard Blom.

Efter de tre løb med masser af underholdning, forskellige strategier og tætte kampe, er det Christian Hildgaard Hansen der fører samlet foran Nicklas Hall Jarnel og Mathias Højgaard Blom-

Næste afdeling af DASUs FIA Motorsport Games-kvalifikationsturnering køres torsdag den 17. juni klokken 20.00. Her gælder det ét løb á 50 minutter i den fiktive Gran Turismo Red Bull X2014 Junior på Interlagos banen.

Løbene kan følges på YouTube her.

Du kan se den samlede stilling her.

Se løbene her: