Darren Turner og Tomas Enge fortsætter dominansen på Nürburgring, hvor de lørdag vandt kvalifikationsløbet i FIA GT1 World Championship. Christoffer Nygaard og Stefan Mücke røg baglæns fra deres ottendeplads og sluttede nier.

Løbet var dog et særdeles hændelsesrigt et af slagsen. Som i lørdagens F3-løb, hvor Kevin Magnussen sejrede, blev tørvejrsløbet pludselig til regnvejrsløb, da nedbøren satte ind med 25 minutter igen.

Det fik størstedelen af feltet til at dykke i pit, hvilket vendte op og ned på stillingen. Turner og Enge holdt stand og kunne overhale Andrea Bertolini i Maserati MC12, der havde satset og blev ude på slicks og tage sejren.

Nygaard og Mücke lå efter et super pitstop på tredjepladsen, men Nygaard, der havde taget over efter Mücke, mistede to placeringer i de tricky betingelser i regnvejret. En pludselig snurretur i Mercedes-arenaen kort før mål sendte desværre makkerparret ned på niendepladsen i mål og dermed uden for pointene.

– Uheldigvis spandt jeg, da jeg lå på femtepladsen. Jeg ved ikke, hvad der skete, for jeg tog svinget på samme måde som omgangene tidligere. Jeg håber bare, at løbet i morgen bliver godt, da vi starter nier, og første sving er farligt fra den placering, siger Christoffer Nygaard i en pressemeddelelse.

Andet løb køres søndag.

Toppen i kvalifikationsløbet på Nürburgring:

1 Turner / Enge Aston Martin DB9
2 Hennerici / Margaritis Corvette Z06
3 Kox / Haase Lamborghini Murcielago 670 R-S
4 Zonta / Kechele Lamborghini Murcielago 670 R-S
5 Piccione / Hirschi Aston Martin DB9
6 Mutsch / Westbrook Ford GT Matech
7 Ramos / Bernoldi Maserati MC12
8 Prost / Jani Ford GT Matech
9 Nygaard / Mücke Aston Martin DB9
10 Bertolini / Bartels Maserati MC12

Foto:  FIA GT1 World Championship