Svenske STCC er tæt på at lave aftale om et bybaneløb i Sveriges hovedstad fra 2011. Et baneområde skulle efter forlydender være planlagt til at modtage adskillige tusinde tilskuere. Det skriver TouringCarTimes.

Ifølge hjemmesidens kilder er det meget tæt  på, at Sveriges svar på DTC dermed får det andet bybaneløb i en større, svensk by inden for blot tre år. I 2008 debuterede Gøteborgs City Race, der også i år lagde asfalt en STCC-afdeling, med op til 40.000 tilskuere til løbene.

Næste år bliver Gøteborgs bybane netop et af de steder, hvor den nye Scandinavian Touring Car Cup skal slå sine slag. Men med Stockholm angiveligt klar til 2011, rykker skandinavisk motorsport bogstaveligt talt ind i den største hovedstad i Skandinavien.

Den nøjagtige placering af bybanen i Stockholm er endnu ikke kendt. Forlydender peger dog på en lokation mindre end ti minutters kørsel fra centrum.

I København forsøgte man at køre showløb med DTC-racere i 2009. Det arrangement faldt dog til jorden grundet manglende politisk velvilje.