På begge sider af Sundet har deltagerantal i diverse klasser været nedadgående de senere år. På den svenske side er det dog ikke tilfældet for blandt andet præmiepenge og støtte til kørerne, og det håber STCC-organisationen nu kan lokke lidt flere danskere til ræs hinsidan.

STCC kører fortsat med de S2000-biler, som i en årrække var rygraden i dansk motorsports kongeklasse DTC. En håndfuld af de biler var til start i Special Saloon-klassen for nyligt, og STCC håber, at økonomisk støtte, baner tæt på København og store præmiepenge kan lokke flere ud af garagerne.

– Jeg håber, at der er interesse fra danske kørere for at komme og give endnu mere krydderi og konkurrence i det skandinaviske mesterskab, STCC,  siger markedschef Patrik Blomquist fra STCC til Racemag.

– For de kørere, som også kan præstere gode resultater er der præmiepenge at vinde i STCC’s privatkørercup; 250.000 SEK til førstepladsen, 150.000 til andenpladsen og 100.000 til tredjepladsen, siger han videre.

Den svenske Clio Cup lokker danske deltagere med til bl.a. Sturup Raceway

Den svenske Clio Cup har i øjeblikket 11 deltagere, og her lokker STCC med en tilmelding på 5.500 SEK, hvilket inkluderer bl.a. to nye dæk, billig leje af udstødningssystem mv. Clio Cuppen kører blandt andet på Sturup Raceway den 15.-16. juni, på Kinnekulle den 27.-29. Juli, langt mod nord i Østersund den 10.-11. august, på vores egen Jyllandsringen den 25.-26. august og på Solvalla i Stockholm den 21.-22. september.

STCC kører udover ovennævnte også på Mantorp Park den 6.-7. juli og på Ring Knutstorp den 7.-8. september.  Her tilbyder STCC seks dæk og brændstof inkluderet til tilmeldingsafgiften.

Interesserede kan kontakte Patrik Blomquist, STCC AB, på +46708392414