Man skal stå tidligt op, hvis man skal følge med danske Allan Simonsen. Sidste års vinder i Asian Le Mans Series er allerede nu i gang med 2010-sæsonen. Første løb for fynboen er den fjerde udgave af 12-timersløbet på Mount Panorama-banen ved Bathurst.
Her skal Allan Simonsen dele en Shelby Mustang GT 500 med V8-serieskøreren Jason Bright og Marcus Zukanovic i Team Action Racing. 

Bilen er dog helt nybygget, og teamet har ikke nået at teste den forud for 12-timersløbet. 

Allan Simonsen har kørt sammen med Zukanovic i 2005, da de begge kørte i V8 Ute Racing Series, og de kørere bliver nu genforenet i det australske familieteam, der drives af Zukanovic’ far Michael. Det er dog første gang, at Simonsen stiller op i 12-timersløbet på Bathurst-banen. Danskeren har tidligere kørt i 12 V8 Supercar-langdistanceløb down under, senest sammen med James Thompson i 2009. 

– Siden vi modtog bilen, så har vi fokuseret på at bygge en virkeligt stærk pakke. Vi håber på at kunne levere. Jeg ville også have en super kørerbesætning, og det har vi fået med Allan og Jason. Det var virkelig vigtigt for mig at have gutter som dem. De vil være super hurtige og have vigtig erfaring med langdistanceløb og strategien. Vi tror på, at Mustangen har potentialet til at slå de turbodrevne firhjulstrukne bilerr og underholde publikum, siger Marcus Zukanovic til løbets hjemmeside. 

Løbet har dog ikke fået den bedste optakt for Allan Simonsen. Undervejs mod Australien har et af flyselskaberne sendt danskerens bagage i den forkerte retning, skriver Simonsen på sin Facebook-profil. 

Armor All Bathurst 12H køres i weekenden den 12.-14. Februar. 

Foto: allansimonsen.com