Når STCC-feltet i 2012 rammer Sverige hovedstad Stockholm og Solvalla-travbanen, så rammer skandinavisk motorsport i bogstaveligste forstand baghaverne hos mere end 1 million indbyggere.

Det er drømmescenarium for arrangører af motorsportsevents, der udfolder sig, når STCC-finalen 2012 køres på travbanen ikke langt fra Stockholms centrum. Især i Danmark, hvor motorsportsverdenen i årtier har været forvist til baner langt fra større byer – og publikummerne.

Bestyrelsesmedlem i STCC AB, Peter Elgaard, håber, at STCC’s ekspansive planer vil skabe bedre forudsætninger for, at danske deltagere kan skabe de økonomiske muligheder for at deltage i Scandinavian Touring Car Championship fremover.

– Vi håber, at dette tiltag vil kunne hjælpe de danske teams til bedre at sikre sig de økonomiske forudsætninger, der skal til for at stille op i STCC. Vi håber også, at løbet i Stockholm vil kunne åbne nye muligheder i Danmark for tilsvarende arrangementer, siger Peter Elgaard.

– Jeg synes, at det er en yderst interessant tanke, og vi skal da helt klart undersøge, om det er noget, som kan lade sig gøre hos os. Det lyder spændende, siger Nicolai Kaas, der er salgs- og eventchef på Charlottenlund Travbane.

– Jeg ser Lunden som en oplevelsespark, fordi vi har en masse faciliteter omkring banen, som vi kan udnytte. Vi har allerede i dag flere arrangementer, som ikke har med travløb at gøre, og vi er meget i tænkeboks med fremtiden. Men vi er også i handlingsboks.

Se mere om STCC på Solvalla – klik her.

Grafik: STCC AB