BMW viste sig stærke i regnvejret, der søndag var slået ind over Okayama-banen. Det blev Andy Priaulx, der med en sejr foran Jörg Muller kunne tage sin anden sæsonsejr.

Løbet blev startet bag safetycar, men på tredje omgang fik feltet frit løb. Gabriele Tarquini oversatsede straks og røg af i andet sving og måtte tage den lange og langsomme tur rundt i gruset. Heldigvis for VM-etteren fulgte Augusto Farfus med dén vej. Efter afkørslen lå Tarquini på en niendeplads og Farfus var helt nede som 13., og det meste af løbet gik derefter med at kæmpe sig op gennem feltet.

Flere hårde kampe i feltet giver da de to titelkandidater flere placeringer. Svenske Rickard Rydell er uheldig, da han forsøger at overhale Jörg Müller på andenpladsen, men rammer tyskeren og må gå i pit med et ødelagt baghjul.

Gabriele Tarquini får kørt sig frem, og italieneren har heldigvis flere teamkollegaer foran sig, der kan åbne døren. Tarquini ender som femmer efter Yvan Muller, og duoen sikrer sig dermed gode point til mesterskabet.

Bag dem foregår en hård kamp om ottendepladsen, der giver et VM-point og naturligvis pole position til andet løb. James Thompson henter på Tom Coronel, der har den eftertragtede placering, men bag briten i Lada kommer Alain Menu og Augusto Farfus blæsende. De to går forbi Thompson uden store problemer, mens Coronel lader dem gå forbi.

En hård duel følger mellem de to, hvor Farfus på sidste omgang igen prøver inden om Menu, der lukker døren i. Menu ryger selvforskyldt kortvarigt af banen, og Farfus er forbi til ottendepladsen og holder liv i VM-kampen, omend det ser sort ud for brasilianeren.

Helt i front kæmpes der om sejren, hvor Müller tydeligvis har bedre dæk. Selvom teamordrer hersker særligt hos det spanske SEAT Sport, lader det ikke til at være tilfældet med de nationale BMW-teams, og kampen fortsætter til stor underholdning.

I mål er det dog Andy Priaulx, der som nævnt tager sin anden sejr i sæsonen. Sejren sender briten op på fjerdepladsen i VM-stillingen, hvor Gabriele Tarquini nu fører med 113 point foran Yvan Mullers 107 og Augusto Farfus på 92 med 30 point at køre om.

Danske Kristian Poulsen slutter på en samlet 19. plads, men en femteplads i Independents-klassen.

Toppen i første løb i WTCC på Okayama:

1 Andy PRIAULX, BMW 320si, +0.050
2 Jörg MÜLLER,BMW 320si, + 0.060
3 Robert HUFF, Chevrolet Cruze, +0.954
4 Yvan MULLER, SEAT Leon TDI, +0.312
5 Gabriele TARQUINI, SEAT Leon TDI, 1:37.666
6 Jordi GENE, SEAT Leon TDI, +0.169
7 Tiago MONTEIRO, SEAT Leon TDI, +0.453
8 Augusto FARFUS,BMW 320si, +0.160
9 Alain MENU, Chevrolet Cruze +1.444
10 Tom CORONOL, SEAT Leon

19 Kristian Poulsen, BMW 320si

Toppen i WTCC efter første løb på Okayama:

1 Gabriele Tarquini, 113 point
2 Yvan Muller, 107
3 Augusto Farfus, 92
4 Andy Priaulx, 76

Foto: BMW Motorsport