Starten til den nye sæson i WTCC eller VM for Standardvogne blev kørt på Paul Ricard banen i det sydlige Frankrig. Og José-Maria Lopez kom særdeles godt fra land.

Citroën teamet er naturligvis opsat på at vinde verdensmesterskabet også i år efter sejrene i 2014 og 2015, hvor José-Maria Lopez jo blev verdensmester i sin Citroën C-Elysée WTCC, og hvor den tidligere verdensmester i Yvan Müller ligeledes kørte mange værdifulde points hjem til verdensmesterskabet for Citroën.

2016 er den tredje og sidste sæson for Citroën Racing i WTCC, idet man fra 2017 er tilbage i WRC (VM i Rally) som fabriksteam.

I 2016 foreskriver reglementet, at de biler, der kører som officielle biler fra den konstruktør som vandt VM i 2015 skal køre med en succesballast på 80 kg i sæsonens første to løb. På trods af de 80 kg ekstra, som sled hårdt på dækkene, formåede José-Maria Lopez at holde skansen og kørte sig til sin 22. sejr ved hovedløbet, mens Yvan kom ind som nummer fire. Mehdi Bennani fra Sébastien Loeb Racing sluttede som nummer otte og blev efterfulgt af Tom Chilton og Grégoire Demoustier, som også kørte C-Elysée WTCC for Sébastien Loeb Racing.

I det første løb var startrækkefølgen vendt om i forhold til kvalifikationen. Mehdi kom ind på en flot anden-plads. José-Maria startede som nummer 10 og sluttede som nummer seks, og Yvan Müller startede som nummer 8 og sluttede som nummer 13.

Yderligere points til Mesterskabet for Konstruktører samlede José-Maria, Yvan og Mehdi ved at vinde den   særlige MAC3 konkurrence.

Til den nye sæson har Citroën Racing videreudviklet C-Elysée WTCC på en række punkter, specielt med hensyn til aerodynamik, og samtidig har den fået ny ”uniform”, idet Citroën Total teamets biler nu er skiftet til en rød/sort lakering.

Slutstillingen i løbene på Paul Ricard blev

ÅBNINGSLØBET

 • Rob Huff (Honda Civic WTCC)
 • Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)
 • Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
 • Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
 • Hugo Valente (Lada Vesta WTCC)
 • José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
 • Grégoire Demoustier (Citroën C-Elysée WTCC)
 • Tom Chilton (Citroën C-Elysée WTCC)
 • Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)

HOVEDLØBET

 1. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
 2. Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
 3. Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
 4. Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
 5. Nick Catsburg (Lada Vesta WTCC)
 6. Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)
 7. Tom Chilton (Citroën C-Elysée WTCC)
 8. Grégoire Demoustier (Citroën C-Elysée WTCC)

WTCC stilling 2016

 1. José-María López: 38 points
 2. Tiago Monteiro: 34 pts
 3. Rob Huff: 33 pts
 4. Norbert Michelisz: 30 pts
 5. Mehdi Bennani: 22 pts
 6. Yvan Muller: 15 pts
 7. Tom Chilton: 4 pts
 8. Grégoire Demoustier: 1 pt

Konstruktørmesterskabet

 1. Honda: 84 points
 2. Citroën: 83 pts
 3. Lada: 46 pts
 4. Polestar: 14 pts