Stephane Peterhansel tager revanche med en samlet sejr, mens Carlos Sainz har taget en markant føring i Dakar 2010 med en andenplads på dagens sjette etape fra Antofagasta til Iquique. Længe så det ud til, at Sainz ville tage andenpladsen foran teamkollega Mark Miller og dermed vinde mere tid til Nasser Al-Attiyah på andenpladsen i det samlede klassement.

Men på de sidste kilometer mistede amerikaneren tid, og Al-Attiyah holder fast i andenpladsen med en tredjeplads på etappen. Dermed holder Volkswagen fortsat fast i top tre i den samlede stilling. Det tyske team måtte dog sige farvel til lokalmatadorerne Mauricio Neves og Clécio Maestrelli, der rullede rundt og måtte udgå. Begge meldes uskadte efter uheldet.

Stephane Peterhansel, der på gårsdagens etape mistede mere end to timer til de førende, passerede 20 konkurrenter på dagens 418 km lange specialprøve og var 47 sekunder hurtigere i mål end den førende Carlos Sainz.

Bedste ikke-Volkswagen i den samlede stilling er Carlos Sousa i Mitsubishi på fjerdepladsen, 1 time og 34 minutter efter Sainz.

Se video fra sjette etape i Dakar 2010 her på Racemag

Tider følger

Foto: Team X-raid