Den nidobbelte verdensmester i WRC, Sébastien Loeb, tager til januar hul på en ny udfordring i sin karriere, når han skal køre Dakar for første gang. Den utroligt succesfulde franskmand har skrevet under med Peugeot, og skal allerede på lørdag prøve kræfter med rally-raid, når han skal køre Rallye du Maroc – og siden det 13 dage lange Dakar, som køres i Argentina og Bolivia i januar.

Med tilføjelsen af Loeb har Peugeot fået det, de ikke tøver med at kalde et dreamteam. Udover Sébastien Loeb er også Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel og Cyril Despres på holdkortet.
Sébastien Loeb siger:
– Jeg opdagede først motorsport, da jeg var 18 år og begyndte at køre rally. Siden har jeg været interesseret i alle slags motorsport, og Dakar er en af dem. Jeg synes, det er en fremragende udfordring at skulle konkurrere i ørkenen. Det er noget helt andet end det, jeg kører lige nu, og det bliver en lang udfordring – over to uger. At skulle have udholdenheden til at passe på os selv og bilen så længe, er en anden tilgang til racing, som jeg får mulighed for at opleve i januar.

Løbet i Marokko bliver Loebs første i en cross country bil, men han har allerede testet Peugeots 2008DKR tidligere på året. Han kalder bilen en helt ny oplevelse – for den har vitterligt ikke meget til fælles med bilerne i WRC:
– Da jeg prøvede Peugeot 2008DKR i juni var det straks ganske imponerende for mig – og siden har den ændret sig en del. Det, der overraskede mig mest, er at Dakar-bilerne er en helt ny oplevelse. I WRC kører du udenom forhindringerne, men i den her bil kan du bare køre lige over dem – det tager lidt tid, før man tror, det er muligt.