Tredjedagen i Dakar fra Pisco til Nazca bød på 343 kilometers kørsel, hvoraf de to tredjedele var specialprøve.

Og som med de to første prøver i maraton-rallyklassikeren var der igen masser af drama i bilkategorien, hvor Stephane Peterhansel nu genindtager førstepladsen i klassementet.

X-Raid-teamets spydspids blev toer efter Nasser Al-Attiyah. Qatar-kørerens teamkammerat Carlos Sainz fik føringen af arrangørerne efter andendagen, hvor løbets GPS fejlede og sendte den spanske tidligere verdensmester på afveje. Den tidligere Dakar-vinder havde dog en skidt tredjedag med de frygtede elektriske problemer på den nye og relativt uprøvede buggy, hvilket kostede mere end en halv time til de førende.

Det største drama stod X-Raid-køreren Krzysztof Hołowczyc dog for. Polakken landede uheldigt efter et hop i sanddynerne og måtte udgå med stærke rygsmerter.

I MC-kategorien tog Francisco ’Chaleco’ Lopez sejren fra 30. starttid og kørte sig til sin anden sejr af tre mulige i årets Dakar, mens Joan Barreda og de øvrige topkørere, der skulle starte først på prøven, tabte tid på navigationen. Lopez kunne med sin ottende sejr i alt i Dakar dog ikke køre sig i front i rallyet. Det kunne Cyril Despres, der gjorde comeback og klatrede i klassementet til førstepladsen foran Lopez og Paulo Gonçalves. Norske Pål Anders Ullevålseter er firer samlet.

Se highlights fra dag 3 i Dakar her: