Om et døgns tid tager dansk motorsport for alvor hul på sæsonen, når første afdeling af DTC afvikles på FDM Jyllandsringen. Men første weekend med dansk standardvognsrace markerer også begyndelsen på et nyt kapitel i dansk og skandinavisk motorsport – Scandinavian Touring Car Cup.

Den dansk/svenske-landskampstradition fra Parken føres nu til de lidt over to kilometer asfalt uden for Silkeborg. Her skal nogle af landets bedste racerkørere dyste mod de svenske og norske ditto om at vinde det første skandinaviske standardvognsmesterskab i nyere tid. Og promoter Peter Elgaard fra DTC A/S er ikke sen til at kaste gloserne efter det nye tiltag.

Peter Elgaard: Scandinavian Touring Car Cup er det største, der er sket for skandinavisk motorsport

– Det største i skandinavisk motorsport sker her i weekenden, siger Peter Elgaard fra kontoret ved FDM Jyllandsringen.

Samarbejdet på tværs af i første omgang den svensk/danske landegrænse har for alvor fået fart efter svindende startfelter på begge sider.

– Vi har længe kigget på at arrangere noget nordisk, men de to serier (STCC og DTC, red.) har begge været så stærke, at der ikke har været mulighed for at lave det før. Men som kom krisen, og muligheden bød sig for at lave en stor, nordisk serie, siger Peter Elgaard, der forventer hård kamp i weekenden.

– Jeg mener, at der er 13-14 biler med reelle vinderchancer. Det viser tiderne fra de tests, der har været her, hvor nogle af de svenske teams har fundet farten her, siger han og henviser til blandt andet Flash Engineering og Volvo Olsbergs Green Racing, der har testet flere dage på den jydske bane. Det får dog ikke promotoren til at turde pege på en vinder.

– Det er umuligt at sige, der er så mange, der kan være i front, slutter han.

Scandinavian Touring Car Cup er som tidligere annonceret forløberen for en rent nordisk serie, hvor de nationale mesterskaber i stedet lukkes ned.

Hvem tror du fører Scandinavian Touring Car Cup efter weekendens to løb? Deltag i afstemningen herunder.

Fotos: Anders Molin og Birger Vilén/DTC