Perfection Racing Europe står her – kort tid efter teamet sikrede sig mesterskabet i deres klasse i Danish Endurance Championship – overfor årets største udfordring: Britcar 24 Hours, som køres på Silverstone banen i England.

Løbet i England bliver en noget anden sag end de danske løb. I DEC var Perfection Racing Europes Aston Martin Vantage blandt de største og hurtigste biler, men på Silverstone bliver det næsten omvendt. Her er bilerne delt ind i 4 kategorier og her er Aston Martinen havnet i klasse 3. Det er så til gengæld en velbesat klasse med 13 tilmeldte, så der bliver nok at kæmpe med. Og så er der jo det med de 24 timer – alt kan ske på 24 timer!

Teamets faste kerne af kørere, Kim Holmgaard, Michael Klostermann og Mikkel C. Johansen, er denne gang udvidet med yderligere to. Den første, den tidligere DTC-kører Kasper Jensen, er ikke helt ubekendt med Perfection Racing Europe, da han tidligere på året også var inde og forstærke kørerbesætningen til det første løb i DEC-serien. Det var, i modsætning til resten af DEC-løbene, et 6-timers løb, hvorfor der var plads til en kører mere på holdet.

Denne gang har man så yderligere trukket en mand ind: Englænderen Paul Spires. Han er et ubeskrevet blad for teamet, men til gengæld har han tidligere erfaringer både med 24 timers løb, Silverstone og sågar også en Aston Martin.

– Han skal nok falde godt ind på holdet. Vi har fået etableret en kontakt med ham via den tidligere ejer af vores bil. Han anbefalede Paul, som har kørt masser af omgange på Silverstone, så han kan helt sikkert bidrage til holdet med megen nyttig viden, vurderer teamchef Kent Steffensen.

Som optakt til løbet har teamet gennemført en test på Silverstone, hvor alle de danske kørere fik lejlighed til at vænne sig lidt til banen.

– Det var dejligt at få den test her. Det ser ud til vi har fundet et rigtig godt setup til de 24 timer. Det afgørende bliver at vi kan få så få pitstop som muligt for der er biler, som er meget hurtigere end vi er. Men holder de nu mere i pitten, så er det der, vi skal slå dem og det tror jeg på vi kan.

Selve Britcar 24 Hours skydes først i gang fredag d. 20/9, hvor der skal afvikles to kvalifikationer. Herefter bliver det rigtig alvor lørdag eftermiddag, hvor de 24 timer officielt begynder kl. 15:30 engelsk tid. Målflaget sænkes så naturligvis nøjagtigt et døgn senere.

Selvom alle kørerne fik tid i bilen, så er nok sjældent nok for en ægte racerkører.

– Jeg kunne godt tænke mig at have kørt noget mere, for den bane er jo 3 gange så lang som de danske baner. Man skal virkelig kende banen, fordi der er nogle steder, hvor man ikke kan se hele vejen rundt. Men det er en rigtig fed bane og tiderne var jo egentlig meget pæne. Men jeg føler at der er mere i at hente, siger den nykårede DEC-mester Mikkel C. Johansen til Racemag.

– Jeg synes vi har haft en god dag. Vi har allesammen været i bilen og har haft nogle gode runder derude. Det er det, vi har koncentreret os om i dag. Simpelthen at få banen og bilen ind under huden. Det var en rigtig fed oplevelse at køre på banen og det var meget federe end på computeren, som ellers var den eneste erfaring, jeg havde med Silverstone, siger den tidligere Clio Cup-mester og DTC-kører Kasper Jensen.