Michael Outzen blev bedst placerede dansker sammen med sin teamkollega Henri Moser i Phoenix Racing, da ADAC GT Masters søndag kørte første løb på Oschersleben.

Gennem hele weekenden har parret i Audi R8 LMS fulgtes ad med Christoffer Nygaard og Walter Lechner jr. i Ford GT, der i løbet endte på en femteplads som bedste Ford.

christoffer_nygaard_oschersleben
Michael Outzen og Henri Moser startede også fra fjerdepladsen efter søndagens kvalifikation og holdt den plads hele vejen igennem løbet trods hårdt pres bagfra.

– Det var sindssygt hårdt, jeg havde et konstant pres fra en Porsche lige bagved mig. Jeg kørte i pit som nummer tre til kørerskifte, og fordi alt gik suverænt i teamet, kom vi også ud som nummer tre, derfor vandt vi meget tid på vores pitstop, siger  Michael Outzen.

Outzen tror på fremgang i mandagens løb i ADAC GT Masters.

– Phoenix Racing er helt klart et team, der er kommet til denne serie for at vinde, der har ikke været nogen defekter, og jeg er sikker på, at en ny opsætning på bilen vil give os den fart der skal til for at vinde placeringer i morgen, siger fynboen.

 Med fjerdepladsen tog Audi-parret også den bedste placering for den nye GT3-racer. Vindere blev den tidligere WTCC-kører Marc Hennerici, der deler en Corvette Z06.R med  med Luca Ludwig. 20-årige Ludwig er søn af den tidligere DTM-stjerne Klaus Ludwig.

Fotos: ADAC GT Masters