FIA’s Formula Two Championship har idag i  en pressemeddelelse annonceret et samarbejde med Image Space Incorporated (ISI), udviklerne af en af de absolut førende racing simulatorere til PC, rFactor. Efterfølgeren, rFactor2 vil indeholde et komplet virtuelt grid af 2012 mesterskabets biler.

Spiltitlen forventes frigivet senere i år og alle denne sæsons upgraderede JPH1B F2 biler – med Yokohama dæk og kulfiber bremser – loves genskabt ned til mindste detalje i virtuelle versioner. Ethvert aspekt af den Williams designede bil, fra køreegenskaber til brølet fra den 500 hestes turbodrevne 1,8liter motor er blevet fanget, med hjælp fra Formula Two’s chef ingeniør, James Goodield.

“Vi har brugt adskillige timer i samarbejde med ISI for at sikre, at vi genskaber den højt sofistikerede F2 bil, og dens nye specifikationer med størst mulig nøjagtighed, helt ned til fysikken og motorens karakteristika” siger Goodfield. “Vi er meget tilfredse med resultatet, og er sikre på at det vil give professionelle racerkørere såvel som amatører, en simulation så tæt på virkeligheden som overhovedet muligt.”

Timothy Wheatley, vice-president for marketing og licensering for rFactor hos ISI udtrykker ligeledes sin begejstring. “Vi er utroligt glade for, i samarbejde med FIA Formula Two World Championship og MotorSport Vision, at kunne bringe Williams JPH1B F2 bilen til rFactor2”

“rFactor2 er et kæmpe skridt fremad indenfor hjemme simulations teknologi, da kørerne for første gang vil blive udfordret under omskiftelige vilkår. Kørere vil skulle håndtere ændringer i vejgreb, lysforhold, et fuldt vådt/tørt vejr system og en ultra-realistisk dæk model.” lover Wheatley videre.