Michel Nykjær og STCC tager denne weekend hul på et nyt kapitel. For første gang skal der køres race på travbanen Solvalla uden for Stockholm.

En midlertidig 1,25 km lang bane udgør arenaen for STCC-finaledramaet, hvor Nykjær med en øjeblikkelig andenplads er i centrum for opmærksomheden.

15.000 billetter er forudbestilt, når danskeren skal overliste teamkammerat Rickard Rydell, der fører serien, og Johan Kristoffersson fra VW-teamet på tredjepladsen skal snyde begge Chevrolet-kørere.

Teammesterskabet er røget til Katrineholm-teamet ledet- af den tidligere F3- og STCC-kører Nicklas Karlsson, men endnu har begge Cruze-kørerne mulighed for at sikre sig kørertitlen. Inden titlens ejermand findes, skal feltet dog ud i to garanteret nervepirrende race på den korte bane, hvor murene omkring stiller store krav til kørernes præcision.

– Denne sæson er gået vældigt hurtigt. Jeg tager naturligvis til Stockholm med det mål at vinde titlen, men jeg har en af verdens hurtigste standardvognskørere foran mig i tabellen, og meget bliver afgjort i kvalifikationen fredag, siger Michel Nykjær, der kørte en første- og en andenplads hjem i seneste STCC-afdeling.

– Banen ser ud til at være meget ‘tight’, hvilket burde passe mig godt. Jeg har vundet på baner med lignende karakter – Jyllandsringen, Sturup Raceway og Ring Knutstorp – og jeg er mere end klar til en sidste kamp, slutter han.

STCC får igen følgeskab af Camaro Cup, hvor Fukamuni-teamet efter planen skulle stille med Jan Magnussen, Mikkel Mac og Kim Rødkjær. Dog er Dennis Lind ene om at repræsentere de danske farver i dén klasse.

Løbene køres lørdag og kan ses på C More Sport / Kanal 8 Sport live fra klokken 12.00 og i sammendrag på SVT 1 søndag klokken 17.00. Du kan følge det via STCC’s livetiming med speakerlyd.