Michel Nykjærs premiereweekend i STCC på Mantorp Park forløb alt andet end glat.

Sydsjællænderen blev under træningen snydt af en regnbyge og endte i sandet, hvilket kostede dyrebar køretid.

I første løb blev sydsjællænderen hæmmet af teknisk defekt, mens han i andet løb havde et mere reelt løb til en fjerdeplads efter Johan Kristoffersson, Rickard Rydell og Johan Stureson.

– Det var en ok premiere, hvor vi lykkedes med at samle en del point til mesterskabet. I første løb gik servostyringen i stykker allerede på opvarmningsomgangen, og jeg måtte kæmpe hårdt for at få bilen i mål, siger Michel Nykjær i en pressemeddelelse.

– Teamet gjorde et kanont stykke arbejde og fik rettet fejlen til andet løb, hvor jeg fik en god start og kunne bevare min placering løbet igennem. Afkørslen i den frie træning var naturligvis ikke ideel for vores muligheder for at finde et optimalt setup, men vi har god fart i bilen, og jeg glæder mig til næste afdeling, slutter Nykjær.

Nykjær var også ude for et teknisk uheld allerede inden løbsweekenden. På vej fra Danmark mod Mantorp Park røg trækakslen på privatbilen.

STCC og den danske Chevrolet-kører er i aktion næste gang på Ring Knutstorp den 18.-19. maj sammen med bl.a. Citroën DS3 Cup.

Toppen i STCC efter første afdeling:

1 Johan Kristoffersson, 50
2 Rickard Rydell, 36
3 Johan Stureson, 30
4 Michel Nykjær, 20
5 Patrik Olsson, 20
6 Jordi Gene, 20
7 Niclas Olsson, 10
8 Santosh Berggren, 6
9 Robin Appelqvist, 4
10 Andreas Ahlberg, 2