Christoffer Nygaard var på vej mod gode resultater i FIA GT3 og FIA GT1 World Championship på Paul Ricard, men heldet og teknikken svigtede igen Lyngby-køreren og hans medkørere.

I GT3, hvor Nygaard deler Fischer Racings Ford GT med Mikko Eskelinen, tog duoen en 10. plads i første løb fra en 17. startplacering.

– Mikko gav mig bilen i en god position, og jeg kunne overhale nogle konkurrenter. Hvis løbet havde været en omgang eller to længere, så havde jeg chancen for at slutte endnu højere oppe, siger Christoffer Nygaard om første løb.

I andet løb havde Nygaard kørt sig i top fem og overladt bilen til Mikko Eskelinen, da en drivaksel stod af.

Der resterer to afdelinger i FIA GT3 European Championship, hvor førstkommende køres den 20.-21. august i Slovakiet.

Kort kvalifikationsløb i GT1

I VM for GT1-racerne var der ikke meget bedre held. Vanina Ickxs måtte pitte to gange ekstra i første halvdel af løbet som følge af en kollision med Bas Leinders, hvilket gav et resultat som 13., en omgang efter vinderne.

Kvalifikationsløbet lørdag var endnu en gang en kort fornøjelse for det dansk/belgiske makkerpar. Ickx udgik på første omgang i et sammenstød, der også kostede den anden Belgian Racing Ford GT deltagelsen i løbet.

Desværre for Nygaard var der igen ikke resultater at tage med hjem, trods respektable placeringer i top 10 i begge træninger og sjettebedste tid i warmuppen.

Michael Krumm og Lucas Luhr tog dobbeltsejr i Nissan GT-R i GT1 World Championship. I FIA GT3 European Championship var det Albert von Thurn und Taxis/Nikolaus Mayr-Melnhof i Lamborghini Gallardo og Paul van Splunteren/Maxime Soulet i Porsche 991 GT3 R der tog sig af de to sejre.

Næste løb i FIA GT1 World Championship bliver første af de tre oversøiske afdelinger, der udgør slutspurten. Det køres i Ordos i Kina den 4. september.