Første løb af to i FIA GT3-finalen er afviklet, og her endte Christoffer Nygaard og medkører Florian Gruber på det nederste trin på podiet på Zolder i Belgien.

I løbet, der blev kørt på halvvåd bane, var det Phoenix Racings Christoffer Haase og Christoffer Mies, der kom først over stregen i deres Audi R8.

– Farten var god fra starten af, men jeg mistede lidt tid bag en Ferrari, og jeg kæmpede med grebet, men balancen i bilen var god, siger Christoffer Nygaard, der dog fik problemer i det halvfedtede føre på Zolder.

– Jeg pushede hele tiden for at finde en god linje, hvilket så ud til at fungere, og jeg havde farten til at overhale. Men jeg så Armindo (Nicolas, red.) i Audien i spejlene, og han kom op til mig ret hurtigt. Jeg prøvede at holde ham bag mig, men det ville blive svært. Han kom forbi mig, og jeg kunne nok ikke have holdt ham alligevel. Bilerne med traction control var rigtig gode under de betingelser, fortsætter Nygaard til seriens hjemmeside.

Ronnie Bremer og Norman Knop måtte nøjes med en skuffende 13. plads, en omgang efter vinderen efter at være startet som nummer tre. Men en snurretur satte makkerparret tilbage undervejs i løbet.

Andet løb afvikles efter GT1 og GT2 har kørt sæsonfinalen.

Foto: Markus Berns