Denne weekend afvikles anden afdeling af ADAC GT Masters på den hollandske bane Assen. Christoffer Nygaard stiller atter op for Fischer Racing i den Ford GT, han i sidste weekend fik debuterede i det officielle Europamesterskab for GT3-sportsvogne med. Også Michael Outzen er klar til weekenden for Phoenix Racing.

Senest da ADAC GT Masters kørte, var det på Oschersleben og med gode pointplaceringer lige uden for podiepladserne, lige som da Nygaard i sidste weekend hentede en fjerdeplads hjem på den for ham ukendte Silverstone-bane.

– Det er også en bane, jeg ikke har været på før, og det skulle også være en rimelig hurtig bane ligesom Silverstone. Det er svært at sige, hvad vi skal forvente, men hvis vi får vores pitstop til at fungere uden at være for hurtige, så tror jeg, at vi kan være rigtig godt med fremme på Assen, siger Christoffer Nygaard med henvisning til den stop and go-straf, teamet indkasserede for at afvikle det obligatoriske pitstop for hurtigt.

Nygaard tør ikke spå om egne chancer på Assen-banen, da nogle af konkurrenterne formentlig vil have en fordel – herunder Audi-kørerne med bl.a. Michael Outzen.

– Audi-teamene havde i EM-løbene fået fart i deres biler, og det bliver spændende at se, om de også kan køre stærkt i GT Masters. Vi er ikke så godt med på hurtige baner med vores Ford. Vi er fuldt på højde med nedbremsningerne og i svingene, men når det går ligeud, mangler vi power og fart, og det kommer til at betyde noget på Assen med dens langsider, siger Nygaard.

Foto: Burchard Kasan