Denne weekend skal Christoffer Nygaard køre sidste løb i 2009-sæsonen. Det sker, når FIA GT3-mesterskabet afvikler finaleafdelingen på belgiske Zolder.

Her skal danskeren sammen med Florian Gruber forsøge at forsvare – og forbedre – den sjetteplads, duoen indtager i mesterskabet i deres Ford GT.

– Men jeg tør ikke komme med noget resultatmål for weekenden, for jeg synes, at vi her i efteråret flere gange har følt, at det er gået godt for os, men hvor det så er gået galt, siger Christoffer Nygaard.

Det var tilfældet i sidste weekend, hvor der i det tyske ADAC GT-mesterskabet gik ild i den hvide Ford GT3-race.

– Heldigvis var det ikke så slemt. Det var en gearkassepakning, som lækkede og sendte olie ud, men det eneste, der gik op i flammer, var bagkofangeren. Den er skiftet, og så er der naturligvis også kommet ny pakning i gearkassen, siger Nygaard.

Sidste afdeling af Europamesterskabet køres på den tidligere Grand Prix-bane, Zolder, og det bliver endnu et nyt bekendtskab for den unge racerkører fra Lyngby.

– Den bane har jeg aldrig været på, men dem der har siger, at det skulle være en god bane, og umiddelbart skulle den være fornuftig til vores bil. Jeg tror igen, at vejret kan blive meget afgørende for vores performance. Med regnvejr plejer vi at gøre det godt, men vi slog en skæv i sidste weekend i Oschersleben, men nu får vi en chance mere. Jeg håber selvfølgelig, at det bliver tørvejr, for så bliver det mere reel race.

Løbene, der denne weekend begge køres søndag, kan følges live her!

Foto: Markus Berns