Denne weekend går det løs med både FIA GT1 World Championship og FIA GT3 European Championship. I begge mesterskaber forsvarer Christoffer Nygaard de danske farver, men Lyngby-køreren håber på mere held end i sidste afdeling.

Da betød et motorhavari i GT3-kvalifikationen, at danskeren måtte stå over både kvalifikation og første løb, mens andet løb var en umulig kamp om at nå i pointene. I GT1 kostede et kikset pitstop mulighederne for at tage point sammen med Vanina Ickx i Belgian Racings GT1-Ford.

Nu gælder det franske Paul Ricard HTTT – en bane, som Nygaard tidligere har taget point på.

– Ford GT’en har fordel af den gode aerodynamik i de hurtige sving og dens gode handling i de langsommere sektioner på banen. Men ulempen er, at vi mangler lidt topfart på langsiderne, siger Nygaard om sin Fischer Racing GT3-Ford.

Teamet har døjet med for tung vægt i forhold til nyere biler som fx BMW Z4 GT3, men det tyskbaserede team håber på point trods fartunderskuddet i de lidt ældre Ford GT-racere.

I FIA GT1 World Championship har udfordringer med den amerikanske motorleverandør betydet, at deltagelsen i løbene på Paul Ricard var i fare for både Belgian Racing og Marc VDS Racing. Motorerne skulle dog nu være leveret.

Løbene køres lørdag (GT3 13.30, GT1 16.15) og søndag (GT3 11.15, GT1 15.15) og kan ses på http://www.gt1world.com/gt1tv og http://www.gt3europe.com