Selvom navnet nu er stærkt misvisende, så er Dakar 2010 stadig det mest sagnomspundne rally-raid i verden. 2010-udgaven afvikles igen i Sydamerika, nærmere betegnet Argentina og Chile, efter terrortrusler mod forrige udgave af det årligt tilbagevendende rally.

Igen i år stiller danske Kris Nissens VW Motorsport med deres Touareg-racere. Denne gang er der fem biler, der i årets udgave udvides med et brasiliansk makkerpar.

Maurício Neves og Clécio Maestrelli kører ved siden af VW’s faste besætninger med Carlos Sainz/Lucas Cruz, Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz, Mark Miller/Ralph Pitchford og Nasser Al-Attiyah/Timo Gottschalk. De hold skal gentage den dobbeltsejr, som de Villiers/von Zitzewitz og Miller/Pitchford sikrede sig i år i Sydamerika.

– Vi vil forsvare titlen i det kommende ‘Dakar’. Vi har sat en slagkraftig køreropstillling sammen, og jeg er glad for, at vi med Maurício Neves og Clécio Maestrelli har to lokale helte fra det sydamerikanske kontinent, siger VW Motorsports direktør Kris Nissen.

Til 2010-udgaven af rallyet får de benzindrevne teams en hjælpende hånd fra arrangørerne. Ifølge det nye reglement må luftindtaget øges i forhold til tidligere.

Dakar 2010 begynder nytårsmorgen og slutter den ?? januar 2010. Rallye Dakar kan følges på Eurosport og på www.racemag.dk

Foto: VW Motorsport