Den kun 16-årige Mikkel Mac fra Nykøbing Falster har fået en unik chance for at vise sit talent i Formula Master.

I begyndelsen af november tager falstringen til Ungarn, hvor Formel 1-banen Hungaroring lægger asfalt til en test, der kan åbne nye muligheder for den tidligere danmarksmester.

Den danske teenager skal teste for Jenzer Motorsport, det absolutte topteam i formelklassen, hvor Kasper Andersen tidligere har vundet løb.

– Jeg glæder mig helt vildt! Det bliver den hurtigste bil, jeg har kørt i min karriere, og jeg håber, jeg kan imponere folkene bag Jenzer Motorsport. Det er vinderteamet fra i år, så jeg får ikke bedre muligheder for at vise omverdenen, hvem de skal satse på i 2010, siger Mikkel Mac til Racemag.

I øjeblikket træner Mikkel Mac intensivt for at blive fysisk klar til at håndtere formelraceren med 250 heste og masser af downforce.

Nyt managementteam bag talentet

For at sikre sig optimale muligheder for 2010, har Mikkel Mac indgået en aftale med SEAG.dk, der står for management delen af Mikkels fremtidige karriere. Det er ligeledes SEAG.dk, der har forhandlet testen i Ungarn på plads med det schweiziske topteam.

For at give Mikkel de optimale muligheder i Ungarn, har SEAG.dk allieret sig med den tidligere nordiske mester i Formel Renault, Steffen Møller, der skal coache og benytte sin erfaring fra international formel racing, til et godt resultat.

– Jeg har arbejdet sammen med Mikkel i den sidste del af 2009 sæsonen og er sikker på, han har en fremtid i formelracing. Han er utrolig god til at lytte og vigtigst af alt, at omsætte det til resultater på banen, siger Steffen Møller til Racemag.

Chance for at vinde Formula Master-racer

Det er ikke kun Jenzer Motorsport, Mikkel Mac skal forsøge at imponere i Ungarn, men også hele Formula Master-organisationen. Det er nemlig udlovet en Formula Master-bil til den rookie, der klarer sig bedst på den første af de to testdage. En bil der har en værdi af ca. 800.000kr.

– Det er en unik mulighed for mig, da det kunne reducere budgettet væsentligt, hvis jeg selv stiller en ny bil til rådighed for det pågældende team, siger Mikkel Mac, der forbereder i hjemmet på Falster med at køre Hungaroring på Playstation.

Mikkel har i år deltaget i Formel BMW, og ligeledes sikret sig flere sejre i det danske Formel Ford Mesterskab. Testen skal foregår den 6. og 7. november.

Foto: Anders Hviid