Michael Christensen står over at få sin debut i et 24-timers løb, når der køres Rolex 24 at Daytona den 26.-27. januar.

I forrige weekend blev, der afholdt den officielle test på Daytona-banen i Florida, da Roar Before Rolex 24 løb af stablen. Og her viste Michael Christensen, at han var blandt de hurtigste. Men allerede i november deltog den danske Porsche-kører i sin første test på banen.

– Det er naturligvis specielt at køre på en bane med så stejle sving, og det er især g-påvirkningen man mærker. Men det er faktisk noget man hurtigt vænner sig til, udtaler Michael Christensen til Racemag.

Den unge dansker er sat sammen med Christian Engelhardt og Nick Tandy hos Konrad Motorsport. Christian Engelhardt kender Michael Christensen fra Porsche Cup, og Nick Tandy er i år blevet udnævnt som fabrikskører hos Porsche. Konrad Motorsport stiller op til løbet med en Porsche 997 GT3 Cup Grand Am Spec.

– Testen i forrige weekenden handlede især om at finde en opsætning på bilen, der matcher den kørestil, vi hver især har. Vi fandt en rigtig god baseline, og fik kørt hele vores testprogram igennem, udtaler Michael Christensen til Racemag.

Rolex 24 at Daytona bliver Michael Christensens debut i et 24-timers løb, og det kræver en del forberedelse også uden for banen.

– Jeg har fået sparring af både Porsches specialister, og de kontakter jeg har fået igennem FIA Academy. Det handler meget om den mentale forberedelse, også hvordan man får den rigtige mad og søvn under 24 timer. Vi kommer til at køre stint på mellem 2-3 timer, så det bliver helt nyt for mig, udtaler Michael Christensen til Racemag.

Rolex 24 at Daytona hører til et af de traditionsrige og mest prestigefyldte løb på årets motorsportskalender.

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme til USA for at køre løbet – jeg kan virkelig mærke at det her er et rigtig stort løb, udtaler Michael Christensen afslutningsvis til Racemag.

Den hurtige kører fra Karlslunde tager til USA tirsdag den 22. Januar, og der venter endnu et skridt op ad rangstigen for Michael Christensen.