Alain Menu sejrede i et vanligt dramatisk WTCC-løb på Brands Hatch foran teamkollega Rob Huff. Andy Priaulx blev treer, mens mesterskabsetteren Yvan Muller satte sig selv ud af spil ved at påkøre Augusto Farfus i starten. Farfus derimod kørte sig op fra sidst i feltet til en ottendeplads, et point og dermed pole position til race 2.

Starten foregik udsædvanligt stille gennem første sving, Paddock Hill Bend, men da feltet nåede til Druids, hvor der bremses op ad bakke, kører Yvan Muller i SEAT op bag i Augusto Farfus, så brasilianeren næsten snurrer helt rundt. Muller bliver derimod ramt hårdt af privatkøreren Stefano D’Aste i BMW, og franskmanden må selv udgå.

Et uheld på samme omgang betyder, at ungareren Michelisz må udgå, men bilen holder så uheldigt, at safetycaren kommer på banen.

Efter safetycaren forlader banen, kan Alain Menu helt uden besvær tage føringen tilbage fra teamkammerat Rob Huff, der var gået i føring i starten. Andy Priaulx kunne herefter presse meget på de to Chevrolet-kørere, men et overhalingsforsøg betyder, at Gabriele Tarquini kan liste sig forbi den tidligere mester i stedet. Priaulx tager dog tredjepladsen tilbage senere, men kommer ikke for Rob Huff.

Teamkammerat Augusto Farfus kører et flot løb og overhaler konkurrenter på stribe. Et teknisk problem på næstsidste omgang for Nicola Larini giver dog brasilianeren den eftertragtede ottendeplads og et enkelt point til VM.

– Jeg er meget tilfreds, ikke bare for Chevrolet, men lidt egoistisk også for mig selv, da jeg har været meget uheldig i de sidste tre løb. Det er næsten som min hjemmebane, så det føles som en hjemmebanesejr, siger Menu, der har kørt en stor del af sin karriere i BTCC og dermed på Brands Hatch.

Bedste blandt de svenske gæste-Volvoer blev Robert Dahlgren, der dog måtte starte sidst i feltet efter teamet havde arbejdet på bilen efter kvalifikationen. Svenskeren endte som nummer 15 foran bl.a. James Thompson på 18. pladsen og Kristian Poulsen på en 20. plads.

Toppen i første løb på Brands Hatch:

1 Alain Menu
2 Rob Huff
3 Andy Priaulx
4 Gabriele Tarquini
5 Rickard Rydell
6 Jörg Müller
7 Tiago Monteiro
8 Augusto Farfus
9 Stefano D’Aste
10 Tom Coronel

Resultaterne betyder, at Yvan Muller nu fører VM med 80 point mod Tarquinis 71 og Farfus’ 66.

Foto: fiawtcc.com