Der er masser af danskere i 2023-udgaven af 24H Le Mans Virtual – årets virtuelle 24-timersbrag, der slutter Le Mans Virtual-serien af.

Løbet køres 14.-15. januar på den digitale udgave af den legendariske racerbane, og ud over de faste danske deltagere i Le Mans Virtual-mesterskabet, er en række gæstekørere fra den virkelige og den virtuelle verden kaldt ind til sæsonafslutningen.

250.000 USD køres der om i serien, og kvalifikationen skydes i gang denne fredag. Der køres som i virkeligheden samlet kvalifikation, hvor både prototyper og GTE-biler er på banen på samme tid – 45 teams i alt med 28 LMP2 og 17 GTE.

Kørere fra den virkelige verden tæller Malthe Jakobsen, Bastian Buus, Dennis Lind, Lasse Sørensen, Frederik Schandorff, Andreas Jochimsen og Oliver Rasmussen, mens danskere, der mest er kendt fra den virtuelle verden, tæller Jesper Pedersen, Martin Hemmingsen, Markus Søholm, Kasper Stoltze, Rasmus Busk og tidligere DM-vinder Lasse Bak.

Øvrige kørere fra den virkelige verden tæller Max Verstappen, Felix Rosenqvist, Romain Grosjean, far og søn-duoen Andy og Sebastian Priaulx, Jimmy Broadbent m.fl. Se den fulde deltagerliste her.

30 minutter har de til at sætte en tid, og top seks i begge klasser går videre til hyperpole. Resten starter som de er kvalificeret.

19.00 skydes kvalifikationen i gang. 24-timersløbet lørdag sættes i gang 14.00 dansk tid.

Foto: Peugeot Sport