Marco Sørensen er modtager af prisen som årets bilsportskører 2022. Det sker på baggrund af danskerens resultater i 24-timersløbet på Le Mans og i VM-serien FIA World Endurance Championship.

I forbindelse med et Le Mans-pressemøde i Idrættens Hus forud for årets 24-timersløb blev Marco Sørensen offentliggjort som modtager af prisen som årets bilsportskører 2022.

I sin motivation for udvælgelsen lagde komiteen bag prisen vægt på de resultater, som Marco Sørensen havde opnået i sin 2022-sæson, hvor han sammen med sine to teamkammerater fra TF Sport dels vandt GTE Am-klassen ved 24-timersløbet på Le Mans, dels tog verdensmesterskabet i FIA World Endurance Championship for GTE Am-kørere sammen med teamkammeraten Ben Keating. Marco Sørensen kørte også parallelt program i European Le Mans Series, hvor han tog en sammenlagt femteplads i GTE-klassifikationen efter bl.a. en sejr på Imola.

Tre gange tidligere er Marco Sørensen blevet kåret som årets bilsportskører. Første gang var i 2012, mens han i 2016 og 2020 tog titlerne sammen med Nicki Thiim.

”Marco Sørensen har igennem efterhånden mange år slået sit navn fast som en af de absolut hurtigste og mest pålidelige GT-kørere i verden. Dertil er han en super personlighed at have i et team, hvor han udover sin fart altid er garant for at bidrage med teknisk indsigt og gerne påtager sig rollen som teamleder. Det sidste er også tilfældet i år, hvor han blandt andre opgaver skal stå i spidsen for det danske hold GMB Motorsports debutløb på Le Mans,” siger Jacob Nørtoft, talent- og elitechef i DASU om baggrunden for udnævnelsen.

Dansk Automobil Sports Union (DASU) har siden 1993 kåret årets bilsportskører. For at vinde hæderen skal man være en aktiv udøver, der på særlig og ekstraordinær måde har gjort sig fortjent til titlen.

Årets bilsportskører udvælges af et panel nedsat af DASUs bestyrelse og består af formand for DASU Henrik Møller Nielsen, formand for DASUs eliteudvalg Hans Bruun, redaktør Autosport Morten Alstrup og Tom Kristensen.

Se de tidligere vindere af titlen som årets bilsportskører her.

Fotos: Morten Alstrup, Nick Dungan (Drew Gibson Photography)