Nu er der løftet mere af sløret for 2010 Le Mans Intercontinental Cup. Mesterskabet, der først blev afsløret forud for 2009-udgaven af 24-timersløbet på Le Mans, vil blive afviklet første gang i 2010.

Premiereudgaven af den globale cup, der skal bringe minderne tilbage til tidligere tiders VM for sportsvogne, vil blive holdt for LMP1-racere i tre afdelinger. ACO, Automobile Club de l’Ouest, der arrangerer cuppen, der sparkes i gang på Silverstone den 13. september, hvor Le Mans Series afvikles.

Næste afdeling vil blive Petit Le Mans den 2. oktober i American Le Mans Series (foto), mens finalen vil være i en endnu ikke offentliggjort afdeling af Asian Le Mans Series i november.

2010-udgaven, hvor der kåres en mester blandt teams/konstruktørere, er forløber for 2011-udgaven, der som minimum vil bestå af seks løb. For at kunne deltage skal teams tilmelde sig inden udgangen af februar. Teams kan kun score point til mesterskabet, hvis de deltager i alle tre afdelinger samt fem løb i en af Le Mans-serierne – 24-timersløbet eksklusive.

Audi Motorsport har allerede meldt ud, at de ser med interesse på cuppen og deltager med to Audi R15 TDI.

Foto: Audi Motorsport