Sæsonen er endnu ikke skudt i gang, men allerede ved testene er der krig i svenske STCC.

Den svenske pendant til DTC har en række markante skikkelser, der ikke er blege for at gå til den – både på banen og i medierne. Ved en officiel STCC-præsentation for et par stødte flere kørere således sammen.

Ved test fornylig på Karlskoga fik debutanten Andreas Ebbesson – der sluttede som testens hurtigste – et kærligt skub af veteranen Janne ’Flash’ Nilsson.

– Snegler man rundt på banen uden at se bagud, så kan man få et unødigt skub. Praksis er, at man taler med den, man ødelagde omgangen for og siger undskyld, siger Janne ’Flash’ til stcc.se. ’Flash’ var på en hurtig omgang, mens Ebbesson var på vej i pit.

Ebbesson returnerer efter incidenten:

– Hvis det er sådan, at jeg ødelagde en værdifuld omgang for ’Flash’, så er det klart, at jeg siger undskyld, men det er trist at bule bilerne unødigt. På banen sker misforståelser hele tiden, og jeg lærer gerne af de ældre og rutinerede kørere – hvis de går forrest som et godt eksempel, siger 24-årige Ebbesson til hjemmesiden.

Samme Nilsson ramte også sin tidligere ansatte, der flerdobbelte mester Richard Göransson ved en tidligere test. Göransson havde da mistet drivlinen, da kardanakslen var knækket.

– Han troede vel, at jeg kørte og blokerede og ville markere. Jeg ved det ikke, jeg lader tiderne tale, siger Richard Göransson om sin hændelse med Janne ’Flash’, hvor han var hurtigst på testens førstedag.