Grand-Am-serien får nu en dansker mere blandt de faste kørere. Foruden Jan Magnussen er Kasper Andersen nu også blandt de kørere, der deltager i den amerikanske serie med prototyper og GT-racere. 

Kasper Andersen skal køre for Starworks Motorsport i BMW-Riley resten af sæsonen. Det er samme team, som den tidligere formelkører testede for op til 24-timersløbet på Daytona i januar. 

– Jeg har nu fået lavet et aftale med teamet om at køre resten af denne sæson, med henblik på at lære bil og baner at kende, og så gå efter en fuld sæson i 2011, siger Kasper Andersen til Racemag. 

Kasper Andersen stod uden arbejdsgiver, da FC Midtjylland trak stikket på deres motorsportssatsning i Superleague Formula. En aftale var i stand med et andet team for midtjyden, men det faldt til jorden kort før sæsonstart. Meningen var ellers, at Kasper Andersen skulle have kørt både Superleague Formula sideløbende med Grand-Am. 

Kasper Andersen får debut allerede næste weekend på Barber Motorsports Park i Alabama, hvor han skal dele Starworks Motorsport-raceren med Bill Lester. 

Kasper Andersen i Grand-Am-prototype i januar på Daytona

Tidligere fravalgte Kasper Andersen ellers at køre for teamet, da indtrykkene fra testen ikke levede op til forventningerne. Det skulle der dog være rettet op på, og teamet har da også vist god fart i de første løb i Grand-Am. 

Kasper Andersens personlige sponsor Flex-Box er blandt de støtter, der sikrer midtjyden sædet i det amerikanske team. 

– Grand-Am er nok den mest actionsfyldte og mest sete motorsportsklasse i Nordamerika, så jeg glæder mig naturligvis som et lille barn til at prøve kræfter med denne form for motorsport, siger Kasper Andersen. 

Kasper Andersen rejser mandag til USA for at besøge teamet og forberede sig på sin løbsdebut i serien. 

Grand-Am kan følges på nettet via bl.a. livetiming. 

Foto: Grand-Am, Superleague Formula