Johan Jokinen er nu sat på sidelinjen med et kompliceret tåbrud. Den unge racerkører blev involveret i en tackling i en fodboldkamp, hvor han i sammenstødet med to modspillere brækkede venstre storetå. Jokinen blev opereret fredag og skal nu gå med metalstænger i storetåen i fire uger.

Det betyder, at den danske Formula Two-kører må sidde over endnu to afdelinger i mesterskabet – Portimao den 4. juli og Brands Hatch den 18. juli.

– Det går fint nu, det gjorde rigtig ondt de første par dage, men nu er jeg trappet ned på de smertestillende piller, siger Johan Jokinen til Racemag.

– Jeg skal have fjernet stængerne, som de har sat ind, før jeg reelt kan køre igen. De skal sidde i fire uger, og herefter går der endnu et par dage, siger Jokinen, der må kigge ud på solskinnet fra lejligheden i Århus.

– Noget af det værste er, at jeg må undvære træningen, for jeg træner normalt flere gange om dagen, og træningscenteret ligger et stykke væk, og jeg kan hverken cykle eller køre bil, siger Jokinen videre.

Den ufrivillige pause kommer på et uheldigt tidspunkt for danskeren, der i december viste storform på netop Portimao-banen ved Algarve.

Foto: FIA Formula Two