FIA Formula Two var på vej ind i femte og sidste sæson af den eksisterende FIA-kontrakt, men nu trækker MSV, MotorSportVision og bagmanden Jonathan Palmer stikket.

Årsagen angiver briten til at være usikkerhed omkring feltets størrelse og F2-formatets tiltrækning på unge talenter.

– Selvom vi lancerede FIA Formula 2 Championship i 2009 ved begyndelsen af den store, globale finanskrise, har serien præsteret godt med gode startgrids og meget konkurrencedygtig racing over de sidste fire år. Som FIA ville det har F2 altid givet god værdi og lighed for kørerne. Dog er det blevet mere tydeligt, at konceptet med et enkelt team, der gør disse fordele mulige, samlet har reduceret appellen for kørerne. Vi og FIA har sammen besluttet, at en eventuel fremtid for F2 skulle afvikles mere konventionelt med flere teams, siger Jonathan Palmer.

MSV og FIA vil angiveligt fortsætte med at arbejde på at relancere serien – men altså i et mere traditionelt format med de Williams-byggede formelracere.

Gennem F2’s fire år har både Mikkel Mac og Johan Jokinen gjort god figur. Serien har endnu ikke produceret F1-kørere, men har sendt talenter videre til bl.a. GP2 og World Series by Renault. Serien vil også altid være kendt for Henry Surtees’ tragiske død på Brands Hatch i 2009.